Sidlista

måndag 2 augusti 2010

Havet


Vår sista kväll i Danmark tog jag och älsklingen en lååång kvällspromenad längs stranden och på vägen hittade vi denna underbara skylt, ja, varför krångla till det liksom? :)


Jag inspirerades så av själva havet och stranden och den lite ruffiga, otämjda känslan som finns där naturen får vara ifred, dessutom var den fina sanden vit och svart så det fick sätta färgen för min layout.

Som bas använde jag en enfärgad cardstock "Fawn" och bestämde var mitt foto skulle vara och de andra delarna av designen. Sedan gick jag loss med vit akrylfärg! Jag målade på fri hand en ruta som bas och en massa vågor, dels under fotot dels i vardera hörn av layouten. Ojämnt och lite på måfå sådär!


Sedan stämplade jag den fina swirlstämpeln från Crafty individuals här och där med svart Distress Ink - visst ser den ut som en stor våg!? Dessutom droppade jag svart färg överallt över pappret, jag använde den svarta chalkboardmisten men det går bra med distressrefiller, akrylfärg eller akvarellfärg. Ett par snäckor från stranden fick vara med som dekoration.


Medan härligheten torkade klippte jag till vågiga remsor av det härliga blå pappret från Maja Design och det svart/vita pappret under fotot från samma tillverkare. Vågorna kan man rita på fri hand, jag använde en gammal mall från en bård. Längst ner på layouten ville jag ha med lite växtlighet och stämplade med en blå distressdyna och de fina stämplarna från Prima, just den jag använt är slut men här finns liknande.


Till sist dekorerade jag två tags med distressdyna, dels har jag bara dragit den längs kanterna och dels har jag använt en notstämpel och en brevstämpel och återigen den fina swirlstämpeln. Jag band ihop tagsen med natursnöre och pillade in dem under fotot och placerade slutligen min titel på dem.


Jag har valt att inte ha någon journaling alls på den här layouten, jag ville inte ta fokus från fotot och det kanske skulle bli för mycket med allt det andra som pågår. Ett tips är att skriva lite på baksidan av din layout som minnesanteckning.

4 kommentarer:

SaraG sa...

Snyggt! Använde du pensel med akrylfärgen eller? :)

Pysselbus sa...

Vad läckert!! Mycket detaljer och massa inspiration!!!

//Linda

Karin sa...

åååå vilken underbar layout med så himla fräckt foto!!

Nenne sa...

Sara: Jag har använt en vanlig spetsig pensel, spetsen gör att man får snygga avslut tycker jag. :) Om jag bara skulle rita "rutan" bakom fotot skulle jag ha tagit en platt pensel.