Sidlista

lördag 2 maj 2009

Hur kan man använda glimmer mist?

Direkt när Fancy Pants-pappren och glimmer misterna kom innanför dörren så var jag bara tvungen att testa lite! Här kommer några exempel på hur jag använt misten:

Mönstrat papper Fancy Pants - Summer Soiree Wave Paper
Dekorationer: Glimmer mist; chipboard Maya Road; rörliga plastögon; blommor MM; knappar Basic Grey
Stämplar: Clearstamps Maya Road
Material från egen gömma: 3D-lack, alfabetsstickers

Pappret är så fint i sig att jag gärna ville behålla det som det var, och använde det därför som bakgrund till layouten. Sen sprayade jag med turkos glimmer mist på chipboard-ramen och även lite på blommorna:

Ser ni det läckra skimret! Ju fler lager man sprayar på, desto mörkare blir färgen. Det behövs ingen Einstein-kunskap för att fixa detta - det är bara att spraya där du vill ha färgen! Ett par tips dock:

- Tänk på att skaka flaskan väl varje gång innan användning samt att inte spraya för nära - håll ett avstånd på iaf 20 cm.
- Tryck med bestämd hand en gång på pipen istället för att "pysa" ut sprayen, så får du bäst resultat.

Att bara spraya en liten dutt på en del av blomman tyckte jag gav den lite mer liv. Sen har jag använt clearstamps i form av fåglar och löv samt knappar för att förstärka känslan av ett träd.

Nu måste jag nog gå iväg och prova lite mer - det är ju faktiskt National Scrapbooking Day! :) Missa inte att utnyttja de erbjudanden som finns i shoppen under helgen!

/ Emma

1 kommentarer:

Alex sa...

fantastisk LO! älskar hur du har byggt upp trädet med fåglar, löv och knappar! det blev helt underbart! o lite mist på blommorna gav en toppeneffekt! tokgillar denna! du är såååå bra tjejen!