Sidlista

söndag 8 augusti 2010

Plånbokskort med tutorial


Jag ville göra ett annorlunda kort och hittade en film på You Tube med beskrivning av ett plånbokskort. Filmen går så fort och för att hänga med fick jag pausa hela tiden så jag gjorde en bildbeskrivning för att visa hur man gör. (Jag har sedan letat runt och hittat en bättre beskrivning på You Tube, sök på Stampingholly, hon har dessutom en massa andra roliga tutorials!)

Så här läcker blir "plånboken":


Som bas har jag använt Maja Designs Varma kvällar med härliga orangea toner, det fick sätta färgtemat för hela plånboken som går i orange, vitt, gult, beige och brunt. På framsidan dekorerade jag med den fina textstämpeln från Vilda Stamps, min favoritsnirkel från Crafty Individuals, en stor tygblomma och några små rosor, en chipboardkrona och en swirl.

Man kan också se den fina wellpapptagen som jag målat med Crackle Paint och satt ett fint band i. Runt alla kanter har jag gnuggat med orange och brunt Distress Ink med hjälp av en Ink Blending Tool.När man öppnar den finns det två fickor att lägga lappar/foton i, jag har använt en kantstans till den ena sidan och klippt ut en rundel på den andra som jag dekorerade med en fin spets. Insidorna har jag också stämplat med snirklor och en fin rosstämpel.


Här ser man ett par av mina lappar som jag stuckit in i plånbokens alla fickor. Den till vänster är en stämpel som jag haft ett tag och som tyvärr är slut men den här fina tag-stämpeln skulle vara perfekt eller den här kollagestämpeln. Kanterna har jag färgat in med Distress Ink Spiced Marmalade.

Den andra tagen är ett vykort utklippt från Pysselgummans underbara "Korrespondens"-papper, dekorerat med en ruta och det fina metallåset. Till de två lapparna bakom har jag använt vanliga manillatags som jag dekorerat på olika sätt.


Så här gör man då plånbokskortet:

Du behöver ett 30x30" mönsterpapper, helst dubbelsidigt, en linjal och något att biga med. Så här gör man:
*Vik pappret på mitten.


*Veckla ut och vik in de båda sidorna mot mittenlinjen.


* Vik sedan in de fyra hörnen helt diagonalt. Den sidan som du nu har uppåt kommer att bli insidan.


* Vrid pappret och biga den ena sidan nära de vikta hörnen (översta linjen i bild) vid cirka 7,5 cm. Den nedre delen bigar du i mitten av den bit som är kvar (nedersta linjen i bild) vid cirka 11,5 cm. Öva gärna på ett papper som du inte tänker använda sedan så har du en mall för framtida bruk också, just den här biten är lite svår att få till!


* Vrid pappret åt andra ledden igen. Vik nu in de båda sidorna mot mitten med de vikta hörnen inåt.


* Vänd pappret så du har utsidan uppåt och vik in den ena sidan (den kortare biten).


* Nu viker du in längs den andra bigningen och stoppar in det hela innanför den del som du vek ovan.


* Det kan vara lite knöligt och jag har märkt att det får inte vara för tjockt papper och man måste vara noga med bigningarna, det får hellre vara lite mellanrum när du viker annars blir det för tight att stänga plånboken. Här ser du hur jag fått in sidan innanför de diagonala hörnen. Det man ser här är ryggen av plånboken.


* Nu viker du slutligen ihop plånboken och du kan börja dekorera! Det finns så många fickor att stoppa in små biljetter, tags, foton, presentkort eller pengar! Jag har räknat till minst 6 fickor!


Till sist en bild på baksidan av min plånbok med alla tags:


Om du gör en plånbok får du gärna lämna en kommentar till detta inlägg med en länk till din blogg.


2 kommentarer:

SkyAngelMorsan sa...

Här är min tolkning och jag ska ge det till en tjej som fyller år nu i augusti men det är inte riktigt färdigskrivet på tagsen än.
Underbart rolig vikning. Kommer att bli flera.
http://skyangelmorsan.blogspot.com

Nenne sa...

Superfint, vilket jobb du lagt ner! :D