Sidlista

fredag 15 april 2011

Hjälp! Hur vill du att det ska se ut?

Hej!
Sitter och kikar lite på produktsidorna för att göra det mer överskådligt. Har fastnat i tanken och vill ha hjälp av designexpertisen! Är jag på rätt väg eller är det bara nej-nej-nej? Några förslag ang. färger, layout, funktioner etc? Ge tips i kommentarerna nedan, eller maila webmaster@scraplagret.se!

*** uppdaterat 17 april, 12.30 ***

Version 2 17/4 (notera att produkten på bilden inte finns på "riktigt" utan används för att få med all information i största storlek):

Ändrat sedan version 1:
- flikarna är borttagna då de kändes rätt överflödiga
- omdömen borta (de var eg. aldrig där :) )
- information om produkten redan ligger i kundkorgen har lagts till
- rubriker för olika delar (Lägg till, Fler bilder och Produktinformation)
- rea-pris i Scraplagrets rosa nyans, ord. pris på egen rad och utan överstrykning
- "andra kunder köpte även" flyttat längst ner igen

Version 1, 15/4:

Nytt version 1:
- flikar för olika val (Produktbeskrivning standard)
- möjlighet att lämna omdöme (skulle du använda det?)
- snabbinformation (lagerstatus, tillverkare) samt eventuella extrabilder flyttas upp och får en mer framträdande plats
- priset görs tydligare
- knapparna för föregående/nästa-produkt är borta (är det någon som använder dem?)
--> hela produktinformations-sidan blir betydligt kortare


Notera att det bara är grova utkast och kan/ska ändras hur mycket eller lite som helst innan det är klart. Vill du ha kvar det som det är idag går det ju såklart också bra, men då måste du också säga till :)

Själv kan jag tycka att produktnamnet just nu känns för "tungt", men skulle ändå vilja få till en tydlig avskärmning mellan produkten och butiken i övrigt. Förslag på hur?

/Johan

6 kommentarer:

  1. Vad kul att ni låter oss vara med och påverka! Meeen klockan är för mycket ikväll... Ska bara göra en mental note att jag ska kolla här igen....

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Alltså jag gillar ju att produkten syns i stor bild - jag har flera gånger avstått från att köpa i web-butik då bilden varit för liten och suddig för att se ordentligt. Jag tror att kunder lockas mer om det kan se ordentligt!

    SvaraRadera
  3. En sak som jag spontant kom på nu som jag absolut inte gillar, det är att när man lagt något i varukorgen så hamnar man överst på sidan igen. Och det tycker jag är störande. :)

    SvaraRadera
  4. Stor bild på produkten - bra!

    Jag skulle troligtvis inte lämna något omdöme (inte om det gällde enstaka produkter iaf) om det inte gällde butiken som helhet.

    Lagerstatus är toppen!!

    SvaraRadera
  5. La Vikinga: storleken på bilden kommer absolut inte att ändras (varken denna "lilla" eller den stooora när man klickar på bilden). Håller helt med, bilden är avgörande för köp. Vi tycker att det är så viktigt att vi själva faktiskt fotar om en väldig massa produkter när de bilder vi får från leverantörer inte lever upp till våra krav!)
    Noteras ska alltså att bildens storlek är densamma nu som förut :)

    DeadUntilDark: jo, du har rätt, det optimala vore om det inte hoppade upp till toppen. Undersökte det när vi öppnade butiken och för att få till en förändring måste väldigt mycket skrivas om, någonting jag inte vet om jag klarar av. Ska kolla lite mer om det finns en lösning, men skulle inte hålla andan.

    Tettiz: storleken på bilden ändras som sagt inte, den kommer att vara lika stor och fin som idag. :)
    Vi har haft lite diskussioner om möjlighet att lämna omdöme, och det faller på att de ofta är så förgängliga, så tillfälliga. En stor del av produkterna byts ju ut nästan månadsvis, att lämna recensioner då faller lite platt.

    SvaraRadera
  6. Har uppdaterat lite, kolla in version 2 och säg vad ni tycker!

    SvaraRadera