Sidlista

lördag 18 juni 2011

Bakgrund med masker och stämplar

Min bror har precis tagit sin universitetsexamen, samtidigt som han är både egenföretagare och har anställning. Han är ett geni helt enkelt, och jag är så stolt över honom. Därför ska han få detta kort av oss allesammans i släkten:


Det är verkligen inget typiskt examenskort, men så är det ju heller inte ett studentkort till gymnasiet. Jag ville göra ett manligt kort som matchade honom, och jag tror det lyckades ganska bra :)

Basen är Kraft cardstock och Tim Holtz Tissue Tape, som jag sen fäst allt mot. Bakgrunden är gjort med masker och Distress Ink i brända toner.

När jag gör en sådan bakgrund börjar jag med att lägga ut en mask, och sen gnugga med Ink Blending Tool i flera färger runtom masken och i kanterna. Sen lägger jag till ytterligare en mask, som överlappar den andra masken, och gnuggar in mer färg. På så sätt får du flera djup och nästan som "lager" i bakgrunden.

Efter att grunden var klar stämplade jag med detta set av cirklar från Crafty Individuals:

Uttrycken och orden passar väldigt bra till examenskort. Till sist embossade jag kanterna med klockstämplar och klart pulver. Då var det dags att dekorera!


Glödlamporna från Tim Holtz kunde ju inte passa bättre till genitemat! Jag pysslar lite med pärlor (även om det bara är en bråkdel av vad jag scrappar) och lamporna passade perfekt att trä på pärlwire. Sen trädde jag på några pärlor bredvid, och fäste tråden på baksidan med dubbelhäftande tejp och häftklamrar i kanterna.

Grattis är embossat i brunt med Vildas grattisstämpel. Vimpeln bredvid är utstansad med C.C. Designs dies, stämplat i kanterna med brun färg och till sist bokstäverna från Tim Holtz ovanpå. Jag toppade dem med Crackle Accents.

Äntligen var bakgrunden färdig och dekorerad, och jag fäste alltsammans på kortstommen med 3D-kuddar.

Det tog några timmar att göra allt, men ibland är det roligt att experimentera och ta god tid på sig. Det tycker jag du också ska unna dig! :)

5 kommentarer:

LisaVeronica sa...

Lysande! ;)

Cards By MI sa...

Väldigt, väldigt snyggt!
Kram
Marie

Emma sa...

Tack tjejer ♥

Cicci/Trollmor sa...

Tokläckert!

Annette sa...

Ett konstverk, det är vad det är! Kram till dig!