Sidlista

fredag 8 juli 2011

Problem med att komma in? *uppdaterat 12.45*

Hej!
Vi har fått in ett par rapporter om att det för vissa personer inte går att komma in på www.scraplagret.se. Vi är inne varje dag (såklart :) ) på flera datorer, olika webläsare och olika uppkopplingar och har inte märkt någonting, men självklart utreder vi ändå.

*Uppdaterat 9/7 12.45*
Efter flera timmars undersökande av databaser, cookies och magi i höger och vänstervarv fick vi svar från vår leverantör att problemet ligger i Telias routrar. Eftersom felet ej avhjälpts på ett snabbt sätt (det har varit så här flera dagar) har ett nytt avtal slutits som innebär att trafiken skickas en annan väg och därmed undviker de routrar som orsakar problem.

Tidsåtgång för detta är okänt, vi får nöja oss med "så snart som möjligt" så länge... gör ett till inlägg när problemet är löst.

Tusen tack för hjälpen Cicci som fick agera försöksperson :)
För er som har Telia som internetleverantör kan jag bara beklaga och hänvisa till en proxytjänst, tex http://hidemyass.com, så länge.



Är det några fler som har haft problem med att komma in? Om ja, hur har det då sett ut? En vit blank sida, eller har det stått någonting speciellt?

Svara gärna hur som helst! Om du inte svarar antar jag att det har gått utan problem :)

*Uppdaterat 9/7 kl. 10.30*
Jag gräver vidare och vill jättegärna ha er hjälp! Har testat en mängd olika sätt, men hittar inga problem själv.

1. Försök att komma åt http://scraplagret.se , detta ska visa framsidan av shoppen.
2. Försök att komma åt *länk borttagen* , detta ska ge ett "förbjuden åtgärd"-fel
3. Försök komma åt *länk borttagen* , detta ska öppna en text-fil som du sedan kan ta bort. (denna mapp tas bort inom någon dag)
4. Om inget av det går, rensa kakor och cache i webläsaren och försök igen.
5. Skriv här eller maila webmaster@scraplagret.se!

Tack på förhand!

7 kommentarer:

  1. Hej Johan,

    Jag har försökt flertalet tillfällen att komma in på webshopen under veckan men inte lyckats. Sidan har sett helt vit ut varje gång. Jag har provat både med Fireffox och Safari.

    Mvh
    Lola

    SvaraRadera
  2. Har lyckats komma in någon gång under veckan men det har tagit sjukt lång tid. Google chrome och Internet explorer har jag provat :(

    SvaraRadera
  3. För drygt en vecka sedan kom jag inte in på hela kvällen. Sidan bara malde och malde, men kunde till slut inte hittas. :/ Firefox använder jag.

    SvaraRadera
  4. Jag kan inte heller logga in på sidan. Använder Explorer

    SvaraRadera
  5. Hmm, underligt. Eftersom ni testat olika webläsare kan man så gott som utesluta de berömda kakorna (cookies). Men ni som vill testa att rensa dem och försöka igen får jättegärna göra det och rapportera tillbaka.

    Eftersom det fungerar från ett ställe och inte ett annat får jag en känsla av att felet ligger ute i världen någonstans. Hör av mig till våra serverleverantörer så får vi se vad de har för idé.

    Fortsätt gärna försöka! :)

    SvaraRadera
  6. @DeadUntilDark: fungerar det efter kvällen för en vecka sedan?

    @Elin: testa som sagt jättegärna att rensa kakor och cache och rapportera tillbaka!

    @Anonym/Lola: du får också jättegärna testa att rensa kakor och cache och rapportera tillbaka. Har hållt på nu ett tag och kan inte hitta några konstigheter alls :|

    SvaraRadera
  7. Cicci/Trollmor9 juli 2011 kl. 13:18

    Okidoki! Skönt att du hittade på felet till slut och glad om jag kunde vara till hjälp!
    Tur att jag hann lägga min order innan allt strulade till sej. Hoppas att Telia fixar till detta snbbt nu, så inte affärerna påverkas!

    SvaraRadera