Sidlista

söndag 24 juli 2011

Tittskåp med Maja Design


När jag var liten bodde jag i ett hus på landet - ett gult, härligt kråkslott med stora, ljusa rum och en underbart vildvuxen trädgård. Det huset finns tyvärr inte kvar längre - de nya ägarna föll inte för den gammaldags,lite slitna charmen, utan de rev det och byggde upp ett nytt hus i stället.

När jag fick det här blå/grönblommiga pappret från Maja Designs serie Lantliv i min hand färdades jag i tankarna direkt tillbaka till mitt barndomshem, för exakt så här såg tapeten ut i mammas och pappas sovrum. Så det fick bli ett tittskåp i lite lantligt stuk, med just det här pappret som tapet.

Knappen från Prima passade perfekt som kudde i kökssoffan, tycker ni inte det? Det är bara Kronblom som fattas :)

Själva kökssoffan är chipboard/kartong som jag har skurit ut i lämpliga delar och klätt med vit cardstock, likaså fönsterbrädan. Och utsikten, det är den jag har genom mitt köksfönster i mitt nuvarande gamla gula hus på landet.

Kakelugnen har jag gjort av pappersrör som jag fått i en förpackning med dricksglas från det stora varuhuset. Ja, man kan hitta material till pyssel överallt, eller hur? Själva kakelplattorna är glansigt fotopapper som jag limmat på, och i skarvarna till de lite med utstickande delarna har jag lagt en sträng Enamel Accents från Ranger, för att försegla de vita blanka ytorna.

Luckan är också fotopapper, målad med Promarkerpenna i röd och gul, sprayad med kopparfärgad Glimmer Mist samt inkad med Distress Ink i färgen Walnut Stain. En Tim Holtz Mini Tassel hänger ut från sidan.


3 kommentarer:

  1. Makalöst! Så vackert och kreativt! Vilket arbete du lagt ned, det måste ha tagit lång tid att göra? Men klart värt det!

    SvaraRadera
  2. Vilket underbart tittskåp!!
    Ha det gott...

    SvaraRadera