Sidlista

måndag 22 augusti 2011

Diving Tilda


Jag har fått en ny favorit-Magnolia, den söta dykande Tilda. Det är roligt när motiven är gjorda från sidan och inte bara rakt framifrån, för variationens skull :)


Här har jag använt Diving Tilda tillsammans med papper från samma kollektion, The Winner Takes it All. Längst upp en swirl från Inkido, stämplad med Distress Stains i färgen Faded Jeans. Att stämpla med Distress Stains ger en mjukare och mer ruggat intryck.

Nedanför det sitter en bit Tissue Tape, och ett sammetsband som jag sprayat med Glimmer Mist (Chalkboard Cornflower Daze).

Den vita hydrangean är också sprayad med Glimmer Mist, och duttad i mitten med Distress Stains. I övrigt har jag dekorerat med en brad, gardenia och pärlor.

Tilda är utstansad med en rund Spellbinders-die, och bakom cirkeln sitter en utstansad bullig ram från Nellie Snellen. Kanterna är stämplade med havsmotiv (från Crafty Individuals). Tilda är färglagd med Distress Ink, och i håret har hon lite Picket Fence glitterlim.

Har du undrat hur man gör så att Tildas ben hamnar utanför cirkeln? Jag gör så att jag lägger diesen med skärsidan nedåt mot pappret. Sen ritar jag (mycket löst med blyerts) ut cirkelns konturer. Jag klipper ut det som blir utanför den ritade cirkeln, suddar och sen flärper jag upp delarna ovanpå diesen när jag stansar.

Tim Holtz vackra pärlor fick avsluta dekorerandet.