Sidlista

torsdag 1 december 2011

Busenkel gåvoask till julen


*PDF-fil med beskrivning och bilder finns längst ned*

I Japan är själva inslagningen viktigare än innehållet. Den visar på hur mycket du lagt ned för att göra den andra personen glad. I Sverige är vi inte riktigt så noga, men visst är det en extra omtanke i att vilja ge bort något i en fin inslagning. Eftersom scrappare dessutom tycker det är kul, så blir själva inslagningen mer som en bonus av hobbyn :)

Gåvoaskar kan vara både enkla och snygga samtidigt. Till min ask på ca 22x22 cm har jag endast använt cardstock, mönstrat julpapper från Maja Design, en utstansad snöflinga och en pärlbrad.


Såhär enkelt gör du en fin presentask till jul eller födelsedag:

1. Börja med ett enfärgat 12x12” papper och ett mönstrat 12x12” papper. Skär av 3 mm horisontalt och sen 3mm vertikalt på det mönstrade pappret (dvs. pappret blir 3mm mindre på båda ledder). Detta blir din botten, som ska vara några millimeter mindre för att locket ska gå över.


2. Biga/vik sedan 4 cm in på båda papprens alla kanter (det streckade på bilden). Vill du att locket ska komma upp lite så att botten syns när asken är stängd, skär då av önskad längd på båda ledder efter att du bigat. Bigningen måste vara 4 cm in först för att locket ska passa senare.

3. Skär sedan med kniv rakt ned längsmed bigningen, på de ställen som markerats med tjocka streck på bilden. Det blir en flik i varje hörn.

4. Vik upp alla kanter, vik in flikarna och limma ihop.


Nu är din ask färdig att dekorera!

Jag använde röd cardstock under ännu en bit av mitt favoritpapper från Majas julkollektion, och sen ett utklippt vykort från klipparket.

Lite fler närbilder...


Här under Artiklar och Guider i shoppen finns beskrivningen med mall att hämta som PDF, färdig att skrivas ut :)


4 kommentarer:

malin sa...

kanonfin!

pojjo sa...

Super snyggt :D
Jag undrar bara över den där utstansade figuren du satt fast med en brad. Vad är det för något? Den var såååå fin... är det någon die eller?

citronlime sa...

Superfin ask! :)

Emma sa...

Åh tack va ni är goa :)

pojjo: Det är en die som finns som "bonus" inuti en Cheery Lynn dies, en fyrkantig ram. Men den har tyvärr sålt slut i shoppen :(