Sidlista

lördag 7 juli 2012

Capture everyday


Nu när värmen på allvar kanske börjat komma för att stanna, så blev jag sugen på att skapa ett riktigt tropiskt och färgsprakande sommarkort. 


Jag använde flera lager cardstock och 3D-kuddar som grund, och stansade hörnen på kortstommen med Martha Stewarts Cherish

Sen började jag skapa min bakgrund på Specialty Stamping Paper, ett lätt glansigt papper där färgerna flyter ihop väldigt bra. Jag drog med Distress Stains Dusty Concord och Broken China, och sprayade med Dylusions Ink Spray Vibrant Turquoise. 

Emellanåt när jag använder detta papper så sprayar jag lätt med vatten över, och blåser sen med embossingfönen för att få till fina mönster som rinner in i varandra. Prova även att vända upp pappret lodrätt för att få snygga rinnande effekter. Jag avslutade med lite Crackle Paint i mässing på kanterna.


Bakgrunden dekorerades med utklippta blad, fjärilar och blommor från Graphic 45:s papperskollektion Tropical Travelogue. Dessa blommor var ofärgade och jag fyllde i dem med Distress Markers, glitterlim och så pärlor i mitten. 

Ordstickersen från Tim Holtz fick också lite färg samt inramning med svart PITT-penna.


Tim Holtz stämpelset Mixed Media har använts flitigt tillsammans med svart StazOn stämpeldyna. De gröna och turkosa prickarna är Vintajs Patina, som jag helt enkelt skakat ut rakt ur flaskan över bakgrunden.


Seam Binding Ribbon som från början var ljusturkost färgades med samma färger som bakgrunden och skrynklades till. Charmsen kommer från Bo Bunny och Prima.


En enkelt dekorerad baksida med några utklippta fiskar och "slarvigt-med-flit"-stämplade streck avslutar kortet.

4 kommentarer:

Stephi sa...

men guuuud va snyggt!!!

pojjo sa...

WOW ett av de vackraste kort jag sett på länge... WOW

Ulrika sa...

Jag säger detsamma!! WOW WOW! Absolut det snyggaste kort jag sett på länge!! Tack för tipsen om Distress stains och Dylusions! Ska nog överföra den tekniken till en layout!!

Emma sa...

Men vad underbara ni är, tack :)