Sidlista

måndag 10 maj 2010

Mors Dags-kort med MME

Ännu är det ett par veckor kvar till Mors Dag, men man vill ju gärna vara ute i god tid :) Här har jag gjort ett enkelt kort som svärmor ska få:

Papper och journaling card kommer från My Mind's Eye/MME So Sophie. Stämpelmotivet Mors Dag är stämplat med svart dyna. Pappren är lätt distressade/infärgade lite här ock där, med distress ink Tattered Rose och Ink Blending Tool. Prickarna på den lilla remsan längst upp är tillglittrade med Stickles glitterlim.

Hörnet och kopparblomman är några av de nya charmsen som finns i shoppen! Jag fäste dem med ett supertunnt lager Scotch Strong & Precise Glue under.

En ny favorit hos mig istället för att chalka, är att embossa kanter med klart embossingpulver, t ex Chunky Chrystal från Inkido eller Clearly Thick of Me från Gel-a-tins. Jag drar lätt med embossingdynan längs kanterna, häller på pulver, häller bort överflödet och smälter med embossingfönen. Precis som vanligt alltså :)

Jag gillar verkligen effekten - pappret blir liksom lite mörkare just där man embossat och så det det ut som smält socker, läckert!

En söt cherry blossom med en liten "swirl" gjord av Inkidos pärlor i rött och vitt.

Glöm inte bort mamma!

/ Emma

1 kommentarer:

Gunilla/Nilla sa...

Ett underbart vackert och fräscht kort!
Vackra fäger, snyggt upplägg och läckra detaljer.

Ha en bra dag/Gunilla