Sidlista

torsdag 15 juli 2010

Fyra sätt att använda Tim Holtz Tissue Paper


I mitt senaste DT-paket fick jag med en rulle
Tissue Paper från Tim Holtz Idea-ology. Det är som en slags silkespappertejp, det är nog den bästa beskrivningen jag kan ge av den här produkten. Den är självhäftande, halvt transparent, och förvånansvärt stark. Det slog mig direkt att det måste finnas hur många olika sätt som helst att använda den på, och jag började experimentera litegrann. Jag tänkte visa några olika sätt att göra på.

På första kortet har jag gjort en blomma. Jag stansade ut en cirkel i cardstock som jag fäste tejpen på samtidigt som jag veckade den. För att inte blomman ska klistra ihop sig och bli alldeles platt när kortet sedan stoppas i ett kuvert och skickas på posten, tog jag lite potatismjöl på en pensel och penslade på den klistriga sidan av tejpen, så att klistereffekten försvinner. Så rynkade jag ihop en bit spets, satte i en Primablomma och en brad, och satte fast alltihop på kortet.

Övrigt material: Papper från Magnolia, blomma från Prima, samt chipboardkrona och -tröja från Maya Road.

På nästa kort har jag använt tejpen som bakgrund. Först tejpade jag vågräta bitar över hela kortbasen, och sen lade jag till några bitar lite huller om buller.

Övrigt material: Papper från Magnolia, Hanging Sign från Sizzix/Tim Holtz Alterations, nyckel- och nyckelhålsbrads från Youdo, krona och klänning från Maya Road, samt blå gardenior.

På tredje kortet har jag gjort en volang på samma sätt som jag gjorde blomman till det första kortet. Här rynkade jag fast tejpen på en remsa cardstock, och penslade baksidan med potatismjöl, precis som på blomman.

Övrigt material: Papper från Magnolia, chipboardkrona från Maya Road, tyllblomma och hydrangea från Prima, samt 10- och 15-mm rosor Cream.

Här har jag satt fast tejpen på bakgrunden, fast skrynklat den lite för att få lite mer struktur. Det krävs inte så mycket för att det ska bli effektfullt.

Övrigt material: Papper från Magnolia, blomma från Prima, brad från Youdo, welltag från Inkido, samt spets och chipboardkrona från Maya Road.

1 kommentarer:

Karin sa...

Wow! Vilka läckra kort, den här tejpen verkar ju himla användbar. Tack för all inspiration!