Sidlista

onsdag 27 mars 2013

Regler och info i påskcrop 2013 - FRÅGA HÄR!

Redigerat efter cropen: Nu finns alla vinnare presenterade här. Grattis! För att titta på de tävlingar som var samt alla bidrag som kom in, klicka på tävlingslänkarna nedan.

----

Välkommen till Scraplagrets cypercrop 2013! En cybercrop/CC är som en pysselträff över nätet med massor av tävlingar för dig som gillar scrapbooking, och med fina priser dessutom :)

TÄVLINGAR: 

Utmaning 1Kit-tävling Lift (Layout) - För dig med tävlingskit till layout
Utmaning 2Kit-tävling Skiss (Kort) - För dig med tävlingskit till kort
Utmaning 3 - One Layer Page (LO) 
Utmaning 4 - Magnolia-utmaning (Kort) 
Utmaning 5 - Bildinspiration (LO)
Utmaning 6 - White Space (Kort) 
Utmaning 7 - Gör en krans (Alter) 
Utmaning 8 - Skapa uppiggande med minst tre olika medium (MM) 


PDF med alla utmaningar

OBS! Små ändringar såsom förtydliganden utifrån frågor vi får ser du i kommentarerna till detta blogginlägg under cropens gång, samt att vi uppdaterar tävlingsinläggen om så behövs.


  • Tävlingarna är öppna för alla som vill vara med, förutom utmaning 1 och 2 där du behöver ett tävlingskit (som tidigare kunde köpas) för att delta. Du kan göra vilka utmaningar du vill, och i vilken ordning du vill.
  • I varje tävlings blogginlägg ser du först ett exempelalster, som endast är till som inspiration. Sen står vad som är själva utmaningen, typ av alster som är tillåtna samt vad du kan vinna
  • Vinnaren i varje tävling röstas fram och vinner ett paket värt 200-250 kr, undantaget kittävlingarna där vinsten är värd 300-350 kr. I alla tävlingar lottas dessutom ett pris värt ca 50 kr ut bland alla som deltar. När vi röstar så använder vi ett poängsystem mellan 2-10 poäng. Du som får flest poäng i hela cropen, alltså oavsett om du vunnit tävlingar eller ej, blir totalvinnare och därmed erbjuden en plats som gästdesigner under en månad!
  • Sista inlämning för alla bidrag är 1 april kl. 23.59.måste foto på ditt bidrag vara uppladdat via länken längst ned i respektive tävlings blogginlägg. För att undvika överbelastning och för att vara på den säkra sidan, ladda upp ditt bidrag så fort du är färdig.
  • För rättvisans skull är det mycket viktigt att du följer de anvisningar och krav som ställs vid varje utmaning. I rubriken för respektive utmaning står vilka alster som är tillåtna. Detta avser endast handscrappade alster, digitala alster tillåts ej. Alstren ska vara nygjorda för respektive utmaning och kan inte användas i andra tävlingar. Endast en bild kan laddas upp i tävlingsinlägget, men du har möjlighet att vid uppladdningen länka till t ex din blogg där du kan ha flera bilder. Om reglerna i en utmaning inte följts blir vi tyvärr tvungna att diskvalificera bidraget.
  • Så fort du laddat upp ditt bidrag i tävlingsinlägget får du mer än gärna visa upp det på andra ställen som t ex din blogg, Facebook med mera. 
  • När cropen är slut ska vi rösta, och när allt är färdigt (tar ca 1 vecka) annonseras vinnarna ut här i bloggen, med uppmaning om att maila sina adresser till oss för vinstutskick. Vi kommer påbörja arbetet snarast efter cropens slut.


Ställ dina frågor genom att kommentera detta blogginlägg. Ställ endast frågor i detta inlägg så vi kan svara snabbare och inte missar något bland alla olika utmaningsinlägg. Det är alltid bättre att fråga om man är osäker, och ingen fråga är dum eller konstig! Är frågan mer privat kan du maila till emma@scraplagret.se, men ställ annars med fördel frågan här så finns de flesta svaren samlade för alla att kika på.

Använd gärna denna bild i din blogg om du vill:


/ Emma och DT Ullis/Lillblomman, Nenne, Stephi, Sofia och Zorcie

48 kommentarer:

Jeanette Nyström (Jeany) sa...

Hej!
Jag är med och kul ska det bli!
Jag råkade posta en fråga under utmaning 3. Får man använda alfabet till rubriken eller är det pennor och rub ons som gäller?

Stephi sa...

Hej Jeanette,
du får inte använda alfabet.

Jeanette Nyström (Jeany) sa...

okidok! Tack för snabbt svar!

pojjo sa...

Jag köpte kittet och nu när jag ska använda det så upptäcker jag att bandet jag fått med är jätte smutsigt, jag har försökt tvätta det men det går inte bort.. Måste jag ha med hela bandet eller räcker det om jag har med en bit?
Känns inte kul sätta dit smutsigt band :/

Stephi sa...

Johanna..självklart ska du inte ha ett smutsigt band. Maila Emma så får du nog ett nytt.

Stephi sa...

Måste förtydliga... ta en liten bit band på.

pojjo sa...

Tack Stephi :D Jag sätter dit en bit av bandet, men då vet ni varför jag inte har med hela bandet på kortet :)

Anonym sa...

Råkade radera min kommentar och en där Stephi skrev att du kunde ta en bit liknande. Helt OK så pojjo, jag skickar ett nytt till dig imorgon. Och vill du använda mer band kan du annars ta något likt om du har (eftersom ditt var smutsigt). / Emma

Malin/malwa sa...

Angående White-Space-utmaningen... I inlägget står det att "det kan vara en mönstrad bakgrund, men det ska finnas något utmärkande vitt fält".

White Space innebär ju att en del av (i det här fallet) kortet är "tomt", men hur ska utmaningen tolkas? "Vitt fält"...
Om jag använder ett mönstrat papper räcker det då att jag har ett "tomt utrymme" (= white space) - utan dekorationer men med eventuellt (diskret, så klart) mönster från pappret - eller måste denna del vara specifikt vit?

Nenne sa...

Du tolkar det helt rätt, vitt fält=tomt fält. Ändrar i inlägget så snart jag får möjlighet! (På telefonen nu!)

Man ska alltså ha ett större tomt fält på sitt kort, sedan om bakgrunden ärr vitt, kraft, svart eller mönstrat spelar ingen roll!

Anonym sa...

Helt rätt Malin! Har ändrat i ditt inlägg Nenne till "tomt" :) / Emma

Ellinor sa...

I lift-tävlingen (tävling 1), står det att man ska ha med en die-cut, räknas tårtpapperet som die-cut eller är det de utskurna pappersdekorationerna enbart?

Anonym sa...

Hej Myran! Det är de utskurna pappersdekorationerna som menas med die-cut. / Emma

Lillasyster sa...

Är det enbart färger som räknas till Mixed Media?

Stephi sa...

Det som som du kan använda är förutom olika färger är stämplar sprayer pennor.
Allt som är kladdigt..kan man säga.Blir du klokare av mitt svar?

Lillasyster sa...

Funderar på typ lera, lim, gips - kladdigt nog? ;-) Om man har tre olika medium kan man lägga till vad som helst sen?

Sen funderar jag på krans-utmaningen, måste det vara rund krans? Har en stjärnformad, funkar det?

Ulrika aka LillBlomman sa...

Lillasyster- du kan använda lim, gips eller lera. Beskriv vad du gjort bara. Och du kan lägga till vad du vill efter att du använt minst tre mediums.

En krans kan väl få ha olika former men det ska vara en vår eller sommarkrans. Vad spännande att få se :)

Lillasyster sa...

Tack för svaren =)

Virrhönan sa...

virrade till det och la in både namn och nick på de inlägg jag lagt upp kan ni redigera det eller får jag stå ut, är nog virrigare än vanligt i dag

Stephi sa...

inga problem alls att det står så Virrhönan. Gillar ditt nick, det borde jag haft..ler

Anonym sa...

Hej Virrhönan! Ändrade så det bara står Virrhönan på de utmaningar jag hittade dig, utmaning 5 och 8. Men det hade egentligen inte spelat någon roll, man får ju göra som man vill :) / Emma

Virrhönan sa...

kände mer att jag kanske vill vara lagomt anonym ändå :D
tack för hjälpen som ni märker lever jag upp till mitt nick :P

Anonym sa...

Hejsan! Jag har laddat upp några bidrag och två av bilderna har hamnat liggande (Njut av livet i mixed media utmaningen och så min krans med fjärilar). Är det något ni kan korrigera? Annars kanske ni kan ta bort dem och så får jag försöka få dem inladdade rätt väg.
Mvh Erica Lindblom

Ulrika aka LillBlomman sa...

Jag ska kika hur det ser ut Erica.

Anonym sa...

Hej Erica! Jag sparade ned bilderna och vände på dem i ett program, så bytte jag sen ut till dessa bilder. Så nu är de rättvända :) Tack för alla fina bidrag! / Emma

Rozzan sa...

Ohh vilka underbara utmaningar ni har!! Jag hittade påskcropen nu, men jag scrappar på och ser vad jag hinner med, jag har ju natten och morgondagen på mig ;) Ha en fortsatt glad påsk till er :)

Therese sa...

Jag undrar om man får använda embossing pulver på one layer utmaningen?

Stephi sa...

ja det går bra, det står ju ej ut mer än färg.

Therese sa...

Just min tanke :). Tack för det snabba svaret

Anonym sa...

Erica, jag skriver här med ang. bilden i utmaning 7/Alter: Ladda upp bilden som du gjorde förut fast från din blogg om du vill. I så fall tar jag bort din bild efter du gjort det, så är vi säkra på att bidraget finns med när cropen är slut :) / Emma

Anonym sa...

Tack så mycket för hjälpen! Det är lite trevligare när bilderna är rätt väg!
Erica

Rozzan sa...

Jag har precis börjat på en canvastavla som jag tänkte delta med i utmaning #8,, men nu går jag in och kollar på reglerna och då står det att inte kort eller LO är tillåtet... Räknas en canvastavla med foto som altrat? Annars får jag väl tänka om helt... Bäst att fråga för diskad vill jag inte bli ;) hihi
Kram Rozzan

Stephi sa...

En canvas är helt ok, så länge det inte är en LO som är fastklistrad på en canvas..ja du förstår.

Rozzan sa...

Tack, Ok då vet jag..nää det är en massa olika medium och spets m.m och ett foto där på :)
Då kör jag på som jag tänkt mig :)

O´Kelly sa...

Tack alla ni som varit med & fixat denna CC.
Ni är guld värda.
Jag har gjort alla utmaningarna, någon miss kanske men det har jag skrivit om på den utmaningen.
Det är så när man scrappar på nätterna! =)

Må så gott & många kramar till er.
Linda/O´Kelly

Anonym sa...

Hej Linda och tack för din jättefina kommentar :) Den blir vi otroligt glada för och roligt att du gjort alla utmaningar! / Emma

Ulrika aka LillBlomman sa...

Vad gullig du är Linda! Vi blir jätteglada att vi lyckats sprida skaparglädje och WOW har du gjort alla utmaningarna! Kram!

Katja/MezzaNotte sa...

Tack tjejer för roliga utmaningar. Nu har jag hunnit med dem...Utmaningarna var så där lagom trixiga.

Ni är toppen.. Tack för denna gång!
Kram till er alla!
Katja

Hozzan sa...

Såg att banden i mina kit var förväxlade...tyvärr för sent men jag gjorde om och gjorde rätt. Tack för en jättekul crop med många fina utmaningar.

Sofia Eriksson sa...

Vad roligt att ni gillar utmaningarna! Och WOW säger jag också angående att ha hunnit med allihopa! Det är sååå roligt med alla bidrag och den härliga inspirationen man får av att titta på alla. Kram, Sofia

Stephi sa...

Stort tack allihop som valde att skapa för våran påsk Corp. Kram till er. Nu har vi det tuffa arbetet att välja...

Nenne sa...

TACK själva för all inspiration ni delat med er av under cropen! Vad härligt att flera av er hunnit med alla utmaningarna-vilken skaoarglädje! Kul att vi kunde utmana er lite också! :)

Anonym sa...

Hozzan, det är helt OK :) Tack för fina bidrag!

Malin_L sa...

Äntligen fick jag lite nya ideer och användning för min gaaaamla akrylfärg. Lite torr men m lite vatten i blev den flytande igen=P Jag har använt mig av akrylfärg, mist, stämpel och pearl maker.

Anki sa...

Tack för alla roliga tävlingar! Jag hann varken köpa något kit eller göra alla övriga, men hade roligt med de tre jag hann och inspireras massor av de övriga plus alla fina tolkningar. Ni är duktiga på att hitta på roliga tävlingar som ger gott om utrymme för egen tolkning!

Ann-Charlotte's blogg sa...

Vill tacka Er för en rolig påskcrop, hann med tre utmaningar och hade roligt, jätte många underbara bidrag och härlig inspiration att få suga i sig...

Stephi sa...

Tack själva Anki och Ann-Charlotte

Anonym sa...

Truly when someone doesn't know then its up to other
visitors that they will assist, so here it happens.

my webpage: castle clash cheat