Sidlista

fredag 21 januari 2011

Receptbok

Då var det dags för mitt första inlägg och jag skojar inte när jag talar om att det är riktigt nervöst! Jag fick ett fullproppat paket med godsaker från October Afternoon - Modern Homemaker-serien. OA går alltid hem hos mig med deras samstämda färgställningar, ränder och prickar.

När jag öppnade paketet visste jag på en gång att jag ville göra en receptbok. Jag höll framsidan ganska slät då jag tänker att man förvarar den i en låda eller stående bland andra böcker. Innan jag började dekorera sprayade jag bottenpappret med Glimmer Mist Chalkboard Cotton Candy.

Har använt mig av Label Stickers från samma serie och även detaljer från Shape Stickers. Sen har jag klippt ut detaljer från ett mönstrat papper. Gjorde även ett "bokmärke" som jag knöt fast i spiralen med urfint rutigt band.


Stansade ut små flikar i det prickiga pappret och monterade med jämna avstånd i boken. Numrerade dom med dessa härliga små stickers från OA.


Sen måste jag få visa vilken söt liten sked jag hittade på loppis. Tyckte den passade till temat och knöt fast den också i spiralen. Tycker man att den är i vägen kan man ju bara ta loss den.

På insidan av pärmen klistrade jag fast ett register där man kan notera vilka grupper av recept man kan hitta under flikarna.

Kolla in baksidan... Nej jag har inte vänt bilden upp och ner. Jag har helt sonika klistrat fast pappret fel. Jag erkänner att det inte är så smart att pyssla till 2 på natten...

Hoppas ni fick lite inspiration att skapa med Modern Homemaker serien.

6 kommentarer:

Marja sa...

jag älskar den! Så genomtänkt och så underbara papper!
Kram

Nenne sa...

MUMS!

Petra/Paradise sa...

URFIN receptbok!!!
Och vad härligt att se att även proffs kan göra fel ibland!! ;)
Att limma fast papper på fel håll å stämpla texter upp å ner å sånt är nåt jag brukar vara bra på annars ;)

FULL POTT Från mej iallafall Rimna!! <3

KRAMis

Gittans Pysselsida sa...

WOW...den här boken är läcker
Uppdraget kommer du att fixa galant
Ha en bra helg// Inga

Diana sa...

Jättefin receptbok. Jag känner igen det där, ibland går det lite för fort och så hamnar sakerna lite hipp som happ =)

A'laEmmeli sa...

Älskar den! Tack för inspirationen! Har själv hemma hela denna kollektion och älskar den men måste erkänna att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med allt men en receptbok är precis vad jag behöver! :) ♥ Emmeli