Sidlista

onsdag 4 april 2012

Regler och info i Scraplagrets påskcrop 2012

Välkommen till Scraplagrets cypercrop! En cybercrop/CC är som en pysselträff över nätet med massor av tävlingar för dig som gillar scrapbooking, och med fina priser dessutom :)

TÄVLINGAR: 

Utmaning 1 - Hip to be square (LO)
Utmaning 2 - Skiss (Kort)
Utmaning 3 - Gör en resväska med mall (Alter) 
Utmaning 4 - Inspireras av påsken (Valfritt) 
Utmaning 5 - Teknikutmaning (LO)
Utmaning 6 - Bingo (Kort) 
Utmaning 7 - Gör en egen bokstav (Alter) 
Utmaning 8 - Inspireras av loggans färger (Valfritt) 
Utmaning 9 - Kit-tävling (Layout) - För dig med tävlingskit till layout
Utmaning 10 - Kit-tävling (Kort) - För dig med tävlingskit till kort


PDF med alla utmaningar (inkl. mall) OBS! Små ändringar såsom förtydliganden utifrån frågor vi får ser du i kommentarerna till detta blogginlägg under cropens gång, samt att vi uppdaterar tävlingsinläggen om så behövs.


Mall som PDF och beskrivning till resväskan i Utmaning 3


  • Tävlingarna är öppna för alla som vill vara med, förutom utmaning 9 och 10 där du behöver ett tävlingskit  för att delta (dessa är nu slutsålda). Du kan göra vilka utmaningar du vill, och i vilken ordning du vill.
  • I varje tävlings blogginlägg ser du först ett exempelalster, som endast är till som inspiration. Sen står vad som är själva utmaningen, typ av alster som är tillåtna samt vad du kan vinna
  • Vinnaren i varje tävling röstas fram och vinner ett paket värt 200kr, undantaget kittävlingarna där vinsten är värd ca 300 kr. I alla tävlingar lottas dessutom ett pris värt ca 50kr ut bland alla som deltar. När vi röstar så använder vi ett poängsystem mellan 2-10 poäng. Du som får flest poäng i hela cropen, alltså oavsett om du vunnit tävlingar eller ej, blir totalvinnare och vinner ett extra fint pris värt 500kr:
  • Sista inlämning för alla bidrag är 9 april kl. 23.59.måste foto på ditt bidrag vara uppladdat via länken längst ned i respektive tävlings blogginlägg. För att undvika överbelastning och för att vara på den säkra sidan, ladda upp ditt bidrag så fort du är färdig.
  • För rättvisans skull är det mycket viktigt att du följer de anvisningar och krav som ställs vid varje utmaning. I rubriken för respektive utmaning står vilka alster som är tillåtna. Detta avser endast handscrappade alster, digitala alster tillåts ej. Alstren ska vara nygjorda för respektive utmaning och kan inte användas i andra tävlingar. Endast en bild kan laddas upp i tävlingsinlägget, men du har möjlighet att vid uppladdningen länka till t ex din blogg där du kan ha flera bilder.
  • Så fort du laddat upp ditt bidrag i tävlingsinlägget får du mer än gärna visa upp det på andra ställen som t ex din blogg, Facebook med mera. 
  • När cropen är slut ska vi rösta, och när allt är färdigt annonseras vinnarna ut här i bloggen, med uppmaning om att maila sina adresser till oss för vinstutskick. Hur lång tid det tar beror såklart på antalet bidrag, men vi kommer påbörja arbetet snarast efter cropens slut.


Ställ dina frågor genom att kommentera detta blogginlägg. Ställ endast frågor i detta inlägg så vi kan svara snabbare och inte missar något. Det är alltid bättre att fråga om man är osäker, och ingen fråga är dum eller konstig! Är frågan mer privat kan du maila till emma@scraplagret.se, men ställ annars med fördel frågan här så finns de flesta svaren samlade för alla att kika på.

Vi ses så mycket fram emot att få följa er och era bidrag under cropens gång! Använd gärna denna bild i din blogg om du vill:


/ Emma och DT Jenny S, Stephi, Emmy och Jenny L

66 kommentarer:

Annika sa...

Jag har en fråga ang. utmaning 4. Det står att man ska inspireras av påsken. Måste det vara kycklingar/harar/ägg och/eller "påskfärgerna"? Hade det bara stått "inspireras av påsken" så hade varken det ena eller andra hamnat på min layout... =) Kan man få inspireras av påsken på andra sätt än nämnda?

Emma sa...

Hej Annika! Du kan inspireras av påsken fritt men det bör gå att se att påsken har varit en inspirationskälla. Jag ändrar texten i blogginlägget. Tack för frågan och ha så roligt :)

Päivi sa...

Hejsan!

Vilka härliga utmaningar!!! Verkligen lagom utmanande och roliga!

Till min fråga, i kit utmaningen för kort: är det tillåtet att använda sig av stämpelmotiv om sedan allt annat kommer från kitet? Eller ska det vara ett kort utan färglagda motiv? :)

Päivi

Stephi sa...

Hej Päivi!
Du får använda stämplar men det mesta ska vara från kitet.
Lycka till:-)
Stephi

lykta sa...

Hej!
Vilka spännande utmaningar! Jag längtar tills imorgon när jag är ledig och har tid att sätta igång med dem!

Men jag har en undran: Får man göra mer än ett bidrag till varje utmaning?

Emma sa...

Hej lykta! Det är 1 bidrag/utmaning som gäller. Vad roligg att du gillar utmaningarna :) Ha så kul!

Jeanette Nyström sa...

Fantastiskt roliga utmaningar som kräver lite eftertanke!

Jag har en fråga angående teknikutmaningen (utmaning 5)
Fungerar mullberrypapper också?

/Jeanette

Maritha sa...

Åh så inspirerande!

Jag hoppas jag får tid över i helgen.. :)

Stephi sa...

Hej Jeanette!
Mullberry papper går jättebra! :-)
Ha så kul,Stephi

Malin sa...

Det ska bli så kul! Gillade verkligen utmaningarna!

Ulrika sa...

Hej!
Jag hittar ingen Inlinkz-knapp i utmaningen "Gör din egen bokstav". Är jag helt blind, eller har ni glömt den där? :-)
Underbara utmaningar, förresten! Jag är heltaggad, och är redan klar med tre av dem! :-)))

Emma sa...

Hej Ulrika! Just nu finns inga InLinkz-knappar att ladda upp bidrag med öht. Det verkar vara tekniska problem hos Blogspot just nu som gör detta, det heller inte går att se bloggens vänstermeny. jag hoppas det löser sig snabbt!

Stephi sa...

Va roligt Ulrika att du hunnit med så många..Go girl!!

Ulrika sa...

Angående Inlinkz: Nu ser jag knappen i inlägget igen. Vad bra att det löste sig! Men nu blev det så sent, så jag får ladda upp det först imorrn! Go'natt! :-)

Emma sa...

Japp nu funkar det :) Ska bli kul att se dina alster Ulrika!

Ellinor sa...

Hmm, först nu såg jag att frågorna ställs här... *rodnar*

Jag antar att fyrkanterna i Hip to be square ska vara kvadratiska och inte t.ex. rektangulära?

Stephi sa...

Hej Myran! Inga problem:-)
Ja du tänker helt rätt, kvadrater!
Ha så kul,
Stephi

Ulrika sa...

Nej! Just kvadrater alltså??? Men det står ju fyrkanter.... Och det inbegriper ju också rektanglar... Har redan gjort mitt bidrag, och det blev mest rektanglar! :-(

Stephi sa...

nämen...nu blir jag osäker...ska kolla med Emmy eller Emma..

Emmy sa...

Tänkte faktiskt inte på att fyrkanter även kan betyda rektanglar! Fast i alstret ni ska inspireras av är det ju enbart kvadrater, hemskt ledsen för förvirringen!

Emmy sa...

Ulrika, du kan inte lägga till några små fyrkanter här å där så att de blir övervägande? Känns ju så tråkigt att du hunnit skapa men blir glad att du inspirerats!!
Jag tycker du ska länka upp dit bidrag ändå! Vi kommer nog inte diskvalificera någon!
Hinner du och känner för det kan du ju även byta ut bidraget senare!

Emma sa...

Ulrika! Vi kommer inte diskvalificera dig, då det ju stod fyrkanter från början som du säger. Du måste därför inte göra om, men du gör som du vill.

Till er andra som ännu inte gjort utmaningen så har Emmy förtydligat i inlägget att vi avser kvadrater, så ni kör på det.

Jag hoppas det är OK och vi får efterhandskonstruera det så gott det går :) När vi röstar går vi efter helheten och att man följt reglerna, men här kommer vi då naturligtvis komma ihåg att reglerna kan ha missuppfattats så det påverkar inte vem som vinner.

Skapa på nu tjejer! Heja! :)

Ulrika sa...

Det är lugnt, tjejer! Tack för er flexibilitet! ;-) Jag kanske ger mig på att göra ett alster till nu när jag fått upp farten! Hihi! Jag laddar nog isåfall upp det bidraget, men i samma blogginlägg passar jag då på att visa det med rektanglarna! Så får ni väl liksom välja! Haha!

pojjo sa...

Jag har en fråga om kortkittet...
det står man ska använda en bit av allt material.. och jag har därför använt båda cardstocken, alla 3 mönsterpapper.. mm. Men andra har bara använt ett cardstock, ett mönster papper?

Jag undrar om det är jag som missförstått.. att jag bara kunde ha använt ett cardstock och ett mönsterpapper?
hoppas ni förstår min fråga...

Stephi sa...

Hej Johanna!Det här är bäst att Emma svarar på då det är hennes tävling. Kolla in här då o då så har du nog svar snart:-)

Emma sa...

Hej pojjo/Johanna! Meningen var att man skulle använda minst 1 st av varje "typ", t ex att man använder ett av cardstocken, ett av mönsterpappren, en av doilisarna osv. Så du hade inte behövt använda en av allt som har olika mönster, om jag förstått dig rätt. Men då har verkligen utmanat dig själv :) Och det är absolut inte fel. Jag ska förtydliga i inlägget. Tack för bidraget :)

pojjo sa...

Oj då har jag gjort fel.. eller fel och fel.. men jag har använt mig av ALLT.
HUm... funderar om jag ska göra om mitt kort då...
Vi får se.
Tack för svaret.
kram

Emmy sa...

Tycker ditt kort var jättefint! Att du har gjort lite överkurs så att säga är ju inger fel, kanske tvärtom? ;) mycket vi ska tänka på sen under röstningen!

Ulrika sa...

Sådär ja! Nu har jag laddat upp en "kvadratisk" layout! Och klickar man på länken så får man i min blogg även se den layout jag först gjorde, som var mest rektanglar! :-)
http://hemmahosulrika.blogspot.se/2012/04/kvadrater-eller-var-det-fyrkanter.html

Marie M sa...

Hej!
Jag har en fråga.

Jag har laddat upp bidrag i kategorierna:
Utmaning 5 - Teknikutmaning (LO) - 6. Marie M

Utmaning 5 - Teknikutmaning (LO) - 5. Marie M

Jag skulle vilja lägga upp dessa på nytt eftersom man bara kan se en minibild av layouterna då jag laddade upp via min dator, så jag undrar, skulle du kunna radera mina två bidrag åt mig?

Jag verkar inte kunna göra det själv.

Hälsningar
Marie M

Emma sa...

Hej Marie! Jag fick även detta på mailen, men svarar här också :) Du har skrivit att du laddat upp bilder i flera kategorier, men du skriver endast Utmaning 5 - Teknikutmaning (LO). Hittar en bild där. Vilken är den andra utmaningen?

För att det inte ska bli fel så väntar jag med att ta bort, så kan du ladda upp på nytt och sen så tar jag bort de gamla bilderna efteråt.

PS: Fick du mail när du laddade upp bilderna? Det ska gå att ta bort dem själv via detta i så fall, men kanske det inte funkat.

Katja/MezzaNotte sa...

Hej! Så roliga utmaningar- nu har jag bara två kvar och göra... ;)

En undran.. Att inspireras av loggan- ska alla färgerna vara med i alstret som finns i loggan? Eller som det står, att alstret ska vara övervägande vitt och grönt. Kan man lägga till lite svart och gult för att det ska vara godkänt?

Stephi sa...

Hej MezzaNotte!
Alla färger måste vara med, dock behöver de ej synas så mycket bara de finns där.

Marit sa...

En liten fråga angående BINGO utmaningen. Jag tänkte välja lodrätt rad nr 2. Om jag gör tagen i ett mönstratpapper, räknas det då som en tag och ett mönstratpapper?

Camilla - Bitz n picez sa...

Då jag inte är van vid LOs men ändå vill göra några så undrar jag. Kan en LO vara mindre än 30x30.

Stephi sa...

Camilla! ja det kan den vara

Emmy sa...

Det går jättebra! Så länge det syns att det är en tag!

Anonym sa...

Jag kan inte lägga upp mitt bidrag till första utmaningen:( Jag klickar på länken skriver i x då jag inte har någon blogg skriver i mitt namn och sen min e-mail. Trycker sen på step 2 och då får jag upp att denna länken redan finns :( Inte att jag ska ladda upp någon bild.Hur gör jag då?
Mvh Diddi

Emma sa...

Hej Diddi! Jag har testat nu och ser att det är något fel som du säger. Jag ska kolla upp det direkt och återkommer snarast här med ett svar!

Emma sa...

Hej igen Diddi! Har du t ex lagt upp bilder i en annan av utmaningarna innan så verkar det som om det kan bli problem om man skriver "X" vid nästa uppladdning, eftersom det då blir exakt samma. Jag fick samma problem när jag försökte ladda upp en till bild. Jag löste det genom att ange ett annat tecken än X.

Prova alltså med vad som helst, t ex Y, och sen ditt namn och mailadress. Sen i nästa steg tar du fliken "Upload from computer".

(Det ska stå Error... först då den inte hittar en bloggadress, så det är helt OK). Hoppas dte funkar nu!

Linapyssel sa...

Ahhh jag har mailat in mina bidrag på mail adressen via min iPhone , vår dator vägrar att samarbeta.
Har bara lyckats länka en gång med bidraget altra en bokstav.
Är detta tillåtet??
Hjäääp
Kram Lina

Stephi sa...

Jag vet att det är tillåtet att maila in sina bidrag då alla ej har bloggar.Det som kan vara kruxigt är att vi ej kan se om de är nygjorda för dessa tävlingar då de ej kan synas i din blogg. Emma får svara dig på detta!

Emma sa...

Hej Lina! Självklart går det bra. Jag har fått dina mail och laddar upp bidragen åt dig i respektive tävling! :)

Kattiz sa...

Hej, jag ville bara tacka för en helt fantastisk CC.Är nu klar med samtliga 8 utmaningar ( men nästa gång hoppas jag på att även få tag på kiten)
Ni har gjort ett hästjobb meeeeeen så roliga utmaningar ni fått till! Heja er.
Stor kram Kattiz

Katja/MezzaNotte sa...

Tjhooo! Nu har jag laddat upp mitt sista alster till croppen. Har haft jättekul och det har vara helt underbara utmaningar. Nästa år ska jag som Kattiz ovan hinna köpa kitet.

Tack alla som er som fixat med detta!
Massa kramar till er alla!
Katja

Camilla - Bitz n picez sa...

Stort tack för den här CCn. Det har verkligen varit roliga utmaningar. Önskar er nu all lycka till med att rösta fram bidragen, kan inte bli lätt med allt fint som visas upp här.

Nenne sa...

Ni är alla helt fantastiska och jag är så glad för att ni velat vara med och skapa! Så mycket inspiration! Det kommer inte att bli lätt att rösta! :)

Stephi sa...

Ja denna respons..det är helt fantastiskt! Stort tack allihop!

Emma sa...

Verkligen ett stort tack till alla som varit med och skapat och som fortfarande skapar i stugorna :) Det har varit så häftigt med all positiv respons, jätteroligt!

Ann-Charlotte's blogg sa...

Hej!
Vill tacka för otrolig rolig påskcrop, skall absolut köpa kitet till nästa gång...
Men nu har jag laddat upp mina sista alster för denna gång, tack igen alla
som gjort detta möjligt!
Många Kramar till Er alla!!!
Ann-Charlotte

Ulrika aka LillBlomman sa...

Jag är jätteglad som hann få lite tid för mig själv och laddat upp hela 2 bidrag! Mycket för att vara jag;) Jätteroliga utmaningar och hade jag haft tid hade jag gjort dem alla! Kram på er!

AnnaLe sa...

Tack för en massa roliga utmaningar! Jag har scrappat massor i helgen tack vare er och jag behövde verkligen den avkopplingen.

Jag lyckades dock krångla till det lite när det gällde utmaning 8. Missade att alla färgerna skulle vara med och uppdaterade mitt bidrag (tack för påpekandet!). Nu har jag länkat båda bidragen men kan inte ta bort det gamla (jag kollade och jag har inte fått något mejl). Hoppas ni kan fixa det så att ett (och rätt) bidrag kommer med.

Tack igen!

Marianne sa...

Hej ! Panik !! Sitter här o ska ladda upp bild till tävling ! Men det går inte :( Kan ladda upp till andra deltävlingar ! Hur gör jag nu ? /Marianne

Stephi sa...

Maraianne..du kan maila ditt bidrag. Skriv till vilken utmaning det är och vad du heter. Emma för över det till dig då.

emma@scraplagret.se

Anonym sa...

Hej! Jag har ingen blogg och kan alltså bara välja en bild av varje sak tex min väska. Jag vill ju gärna ta med framsidan då men då syns det ju inte att jag satt en stämpel i locket, funkar det ändå??? / Lenassk

Emma sa...

Annalee - Jag tar bort den första bilden du laddade upp, nemas problemas :) Detta gäller f.ö. alla som vill ladda upp ny bild men inte kunnat ta bort den gamla. Om man man använder samma webbläsare och dator som när man laddade upp, så ska det finnas ett kryss bredvid bilden så man kan ta bort. Men funkar det inte så fixar jag det :)

- Marianne - Bara att maila in bidraget så lägger jag upp det.

Lenassk - Om det inte går att sätta ihop till en bild så kan du ladda upp två bilder, det är OK :)

Emma sa...

Marianne - Din bild var väldigt stor. Den kan vara högst 1 MB annars går den inte att ladda upp. Jag förminskade den och nu finns den bland bidragen :)

Emmy sa...

Jag är helt överväldigad!
Sp otroligt mycket kreativt och duktigt folk det finns!!
Försöker hinna med och kommentera på era bloggar så mycket jag hinner, men det kommer ta en stund! :)
Ett jätttetack till er alla!!!

Emma sa...

Hejsan! Lite info ifall uppladdningen ej funkar direkt:


Om ni använder samma dator och webbläsare som när ni laddade upp första bidraget, så ska det finnas ett rött kryss vid den bilden. Klicka på det för att ta bort er gamla bild om ni vill ladda upp en ny.

Om det inte funkar, ladda bara upp ert nya bidrag så tar vi bort det förra i efterhand/imorgon. Vi ser vilka som är uppladdade av samma om ni anger er mail när ni laddar upp.

-----------
Har du t ex lagt upp bilder i en annan av utmaningarna innan, så verkar det som om det kan bli problem om man skriver "X" vid avsaknad av bloggadress vid nästa uppladdning, eftersom det då blir exakt samma. Jag fick samma problem när jag försökte ladda upp en till bild. Jag löste det genom att ange ett annat tecken än X.

Prova alltså med vad som helst, t ex Y, och sen ditt namn och mailadress. Sen i nästa steg tar du fliken "Upload from computer".

(Det ska stå Error... först då den inte hittar en bloggadress, så det är helt OK).


Om det ändå uppstår problem går det alltid att maila in bidraget senast midnatt till emma@scraplagret.se

Jenny Svensson sa...

Hörrni, alla som har varit med och tävlat... jag är GRYMT imponerad! Vilken skaparglädje som råder ute i stugorna! TACK för att ni har varit med och gjort denna crop så himla bra!

Hozzan sa...

Tack för en supertrevlig crop med många roliga utamaningar. Har nu gjort alla 10 och med en hel timme tillgodo innan stopptiden gått ut. Tackelitack från mig
//Anna J=Hozzan

Emma sa...

Jag sitter här och kan inte sluta titta. Att så många blivit inspirerade att scrappa under påsk gör mig lycklig :) Och egentligen vill jag bara springa till scrapbordet nu trots att det är över midnatt, hihi... Hur ska jag kunna sova?! TUSEN TACK för era bidrag och den underbara stämningen som varit här i bloggen. Nu har vi ett väldigt svårt röstningsjobb framför oss! Emma på Scraplagret

Päivi sa...

Tusen tack till er för en otroligt inspirerande CC med sååå roliga tävlingar :) Själv gjorde jag nog CC rekord :D Hela 8 av 10 utmaningar :) Kunde bara inte låta bli :)

Ha det bäst och TACK!!!

Jeanette Wallén sa...

Tusen tack för många härliga och inspirerande tävlingar!!! :D Jag hann med tre och är glad för det - även om jag hade velat göra ALLA! :D

Tack än en gång!

/ Jeanette - Tettiz

Camilla Ekman sa...

Tusen tack till hela Scraplagrets designteam för jätteroliga utmaningar! Kram Camilla

Linda LW sa...

Vilken härlig påsk det var! Efter en veckas influensa nedbäddad i sängen var jag pigg nog att inspireras av era fantastiska utmaningar, verkligen jättekul har det varit. Har bara hunnit strötitta lite snabbt på andras bidrag, men i helgen ska jag spana ordentligt - så många otroligt fina bidrag, superkul!

Än en gång TACK till er som lagt ner tid och energi till att ordna med påskcroppen, jag brukar sällan göra flera utmaningar, men den här gången blev det samtliga utom de sista två kitutmaningarna - och det beror helt och fullt på att det var roliga och inspirerande projekt. Bra jobbat!

Bamsekramar från Norberg