Sidlista

onsdag 6 april 2011

RSS-guide

Min RSS-läsare plingar nästan konstant. Varför? Emma lägger in mängder med nyheter och för varje ny produkt plingar min RSS-läsare till!

Du vet väl att du också kan prenumerera på Scraplagrets RSS-flöde? Då får du ett meddelande (i din RSS-läsare) nästan samma sekund vi lägger in en nyhet. Inga krusiduller, bara alla nya produkter. Perfekt komplement till det övergripande nyhetsbrevet och den inspirerande bloggen!

Vet du inte vad RSS är eller hur du gör för att prenumerera - klicka på läs mer! Vet du vad RSS är och vill du börja prenumerera på en gång, klicka här istället!


Vad är RSS och hur används det?
Man kan säga att RSS hämtar/synkroniserar innehåll från en webbplats (tex Scraplagret.se) och visar den i en RSS-läsare du installerat. Nästan alla webläsare har en enklare RSS-läsare inbyggd, så du behöver egentligen inte installera någonting separat (om du inte vill). Genom att prenumerera på vårt RSS-flöde slipper du besöka www.scraplagret.se för att veta vilka nyheter som kommit in, allting står i en enkel, sammanfattad och överskådlig lista som du själv styr över.

Låter det svårt och abstrakt? Jo, kanske, men det är rätt enkelt, bara du testar!

Hur testar jag?
  1. Besök www.scraplagret.se
  2. Klicka på RSS-ikonen längst uppe till höger, eller den fina bilden längst ner i butiken
  3. Beroende på webläsare presenteras du nu med olika val. Jag visar för Internet Explorer 8. Klicka på "Prenumerera på denna feed" och en ruta poppar upp.
    Här kan du (om du vill) välja att klicka i "Lägg till i fältet Favoriter" (mer nedan). Avsluta på "Prenumerera".
  4. För att komma åt din prenumeration (feed) klickar du på "Favoriter" och väljer fliken "Feeds". Valde du tidigare att lägga till prenumerationen i "fältet Favoriter" syns prenumerationen alltid bland dina flikar*.
    När vi lägger in en nyhet blir texten fetad. När du läst alla feeds (eller klickat på "Markera som läst" inne i feed-listan) är texten normal.
  5. Klart! Lägg till ett par feeds (vi kan tillräckligt mycket nu för att slänga med ett mer internationellt ord :) ) över just det du är intresserad av. Varför inte prenumerera på alla inlägg i Scraplagrets blogg? Eller varför inte på din favoritnyhetssida (www.dn.se, www.svd.se, www.aftonbladet.se etc) - överallt du ser den orangea ikonen kan du klicka och prenumerera!

    Vill du avsluta prenumerationen går du in bland dina feeds (Favoriter --> Feeds), högerklickar på den prenumeration du vill avsluta och väljer "Avsluta prenumeration".
* Ser det inte likadant ut som på bilden? Klicka och dra den streckade linjen åt vänster.

Med RSS kan du samla precis det du är intresserad av i en överskådlig lista. När du känner dig mogen för det kan du installera en separat RSS-läsare, eller göra som jag och prenumerera online i tex Google Reader. På så sätt är jag alltid ajour, var jag än är, så länge jag har en dator eller min smartphone!

Scrappa lugnt!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det står att ni ska medverka på kongahällamässan i maj, roligt tycker jag som också ska dit och sitta med på cropen. Men ni står inte med på deras hemsida. Varför?

Anonym sa...

Hej Lotta! Stort tack för att du uppmärksammade det och berättade! Ska genast kolla upp det. Emma

Anonym sa...

Hej igen Lotta! Det hade blivit en miss där på hemsidan. Däremot har vi beslutat att avstå Kongahälla-mässan, dock till förmån för webbutiken där vi kommer att ha "mäss"erbjudanden och annat 7 maj. Hoppas du kikar in då :) Ha så roligt på cropen! Hälsningar Emma