Sidlista

fredag 31 augusti 2012

Layout med mixed media

Jag var på loppis härom dagen, och hittade de sötaste pyttesmå brodyrdukar man kan tänka sig. Damen jag köpte dem av tyckte också att de var så söta, men hon hade ingen aning vad hon skulle göra med dem. Tänk om hon vetat att jag planerade att klippa sönder dem och kleta in dem med färg... Men så blev det.


Alltså, jag är nog lite såld på Mixed Media för tillfället. Jag har här utgått från ett papper från Primas Ledger Paper Pad, och sedan byggt upp min layout med hjälp av då de där dukarna, samt något tunt, gasbindeaktigt tyg, som faktiskt kommer från en påse sonen fick sin nya scoutskjorta levererad i (jag visste att jag skulle få användning för det till något). 

Jag satte fast allt med decoupagelim, och sedan började jag klottra med min vita akrylfärg. Därefter lade jag på en virkad duk som mask, och sprayade lätt med Glimmer Mist Cherub Pink. När det torkat (ivrigt påhejat av färmefönen) droppade jag på koncentrerad Distress Ink i färgen Tattered Rose, som sen fick rinna ner längs med sidan.


Så var det dags för själva scrappandet. Jag har använt papper och dekorationer från Primas Almanac kollektion: blommor Vinetta och Chipboard Pieces, samt träurtavla och Vintage Roses.

1 kommentarer:

Sara sa...

Snygg! Måste nog testa något liknande snart jag med :)