Sidlista

tisdag 28 augusti 2012

She Art

Jag har gett mig på att göra en She art-canvas. Det är inte första gången jag jobbar med mixed media, men jag har inte gjort det så mycket tidigare. Det ska det bli ändring på, tror jag, för jag blev genast sugen på att göra en till. Jag gillar att omge mig med milda, mjuka toner, så därför blir mina alster också sådana, i alla fall de som jag har tänkt att ha framme jämt. Som denna.


Jag har utgått ifrån en canvas i storleken 20X20 cm, som jag klätt med ett papper ur Primas Ledger Paper Pad. Därefter har jag fyllt på med olika saker för att skapa rörelse och djup på min canvas, och så är allt överklottrat med vit akrylfärg. Därefter har jag satt dit kvinnan, som är tecknad och målad på ett papper i Primas Almanac-kollektion, samt bokstäver, även de från Prima. Och så kladdade jag lite till :)


För att bygga upp strukturen på min canvas har jag använt grovt linnetyg, grovt hampasnöre, wellpapp, samt chipboard, som molnen, även de från Almanac-kollektionen. En swirl och en blomma, från samma kollektion, fick även de finna sig i att bli överkladdade med färg. Det ser ut som att de faktiskt trivdes med det!

De små måttbandsbitarna kommer från ett mönstrat papper i Almanac-kollektionen, och blev precis den där lilla piffen som saknades. Blomman i handen är en Vintage Rose i färgen valnöt.


Nu är det ju som så att jag håller på att renovera ett litet hus på landet, och jag har redan sett ut en vägg som jag ska fylla med She Art-canvasar i olika storlekar... så det kommer nog fler sådana från mig rätt vad det är.


3 kommentarer:

Nenne sa...

Superfint Jenny! Ser ut som du inte gjort annat än she art-canvastavlor hela ditt liv! Inspirerande!

Stephi sa...

åå vad fint

Jasmine sa...

Så himla vackert gjort! Jag förstår att du vill ha framme din canvas varje dag; den är ljuvlig. Roligt att ge en personlig anda i hemmet - som dessutom är gjort på egen hand. :)
Kram