Sidlista

onsdag 3 april 2013

Ny design på butiken

Hej!
Som ni säkert märkt bytte vi för någon dag sedan helt design på butiken och vill gärna ha lite feedback från er på hur ni upplever det nya! Den gamla sidan fungerade bra, men vi tror att den nya sidan kan ge en bättre upplevelse hos oss, speciellt då det är lättare att surfa med mobiltelefon och tablet.

Förändringarna är för många att räkna upp, men några av huvudpunkterna är


  • Helt mobilanpassad (sk. responsiv). Vi använder inte en mobil undersida utan butiken anpassar sig efter din skärmstorlek. Den intresserade kan exprimentera genom att ändra storlek på fönstret i sin webläsare :)
  • Mindre text, mer innehåll.
  • Större bilder.
  • Tydligare layout

Logotypen är under utveckling. Självklart ska vi få en ny logotyp hit till bloggen också!

Kommentarsfältet är ditt!
Har du inte besökt butiken på ett par dagar? Göra det på en gång!
Hälsningar
Johan
Några kända buggar...

  • iPhone och iPad: zoom-reglagen i produktlistan fungerar inte. Du får använda produkttexten och zooma inne i produktinformationen istället. Lösning kommer!
  • Opera Mobile/Mini: ikonerna fungerar inte. Ingenting vi lägger energi på då Opera inom kort byter motor. Rekommenderar redan nu Opera Beta i Play Store för dig som kör Android!
  • Internet Explorer 7: butiken ser annorlunda ut. Ingenting vi planerar att fixa, istället uppmuntrar vi det fåtal som fortfarande använder 7 att snarast uppgradera till 8, 9 eller 10! :)

14 kommentarer:

Sandra sa...

jag tycker det är bra att man kunde få upp flera bilder på produkterna utan att bläddra (även om man kunde göra visa alla förrut) Bra om ni får ny logga för den är väldigt tråkig just nu. Annars helt ok sida.

//Sandra

Otto sa...

Tack för kommentaren Sandra!

Förstår jag dig rätt att du tycker den nya produktlistan är bättre än den förra?

Vi kommer förhoppningsvis att få till att produkterna visas som "lista" om man använder mobiltelefon och "rutnät" (dvs som nu) om man använder tablet eller dator. På så vis slipper man på den långsammare telefonen att klicka in i produkten och ser den mesta informationen direkt i listan.

Ulrika sa...

Jag som ofta surfar med ipad på tåget till och från jobbet uppskattar såklart att den är anpassad. Men det är synd att man inte kan förstora upp sidorna utan måste klicka in på varje produkt för sig för att se dem större...
Sen saknar jag en "knapp" överst på sidan med länk till bloggen. Är det jag som är blind, eller? ;-)
Väldigt fin förstasida på den nya hemsidan och kul att man med en lätt fingerrörelse kan bläddra lite mellan inspirationsbilder!

TinaLinn sa...

Tycker den verkar superbra =) Gillar att när man klickat in på tex papper så får man längst ner även upp nya artiklar samt fyndartiklar under. Toppen =)

Marie sa...

Saknar åxå en knapp till bloggen...
Annars snyggt även om jag går lite vilse än så länge. ;)
xxMarie

Otto sa...

Ulrika: knappar tillagda :) Länk till bloggen står nu i klartext högst upp (dessutom finns det små ikoner längst ner). Dessutom flyttade jag upp ett par andra länkar. Kanske bättre?

Det där med förstoring är som sagt en bugg som bara rör webläsaren Safari på iPad och iPhone. Med andra telefoner kommer det upp ett förstoringsglas (som när du använder datorn) när man klickar på bilden.

Ska se om jag hittar en på lösning till iPhone/iPad och vilken det blir!

TinaLinn: Perfekt! :)

Marie: länkar tillagda som sagt! De senaste inläggen i bloggen hittar du också längst ner!

Otto sa...

Har ful-löst problemet lite snabbt nu direkt med iPad och iPhone. Någon med iPhone/iPad får gärna kolla så att det fungerar! Kolla tex här så att knappar finns precis under produktbilden: http://scraplagret.se/index.php?main_page=index&cPath=152_582

Android och Windows-användare (tablets och smartphones) får stå ut med dubbla budskap så länge :)


Knapparna syns inte på dator utan endast på tablet och smartphones!

Pilla sa...

Tycker det känns lite rörigare nu än innan tyvärr, men jag hoppas det bara är en vanesak.

Saknar att kunna visa alla som man kunde innan så man slipper klicka för att byta sida.

Tycker också att det är lite förvirrande att man när man skrollat ner till vad man tror är längst ner på sidan även har med "Nya produkter för april - NYHETER" och "Fyndhörnan". Det hade kännts renare om de inte låg därunder tycker jag.

Otto sa...

Pilla:jag hoppas också att du snart hittar lite lättare! Det är en stor omställning, förhoppningsvis till det bättre för så många som möjligt.

Använder du dator eller surfplatta? Om du använder dator finns hela "vanliga" menyn till vänster om alla produkter. Den har inte försvunnit, bara på mindre skärmar av utrymmesskäl :-)

Läs även Tinalinns syn på Nyheter och Fyndhörnan lite högre upp :-) Vi kan se över om vi kan göra det tydligare, absolut! Tack för synpunkterna!

EmmLa sa...

Vill tacka för alla kommentarer som Johan, även kallad Otto :), får av er! Jätteintressant att veta vad ni tycker, det är ju tack vare er som vi får veta vad som funkar bäst. / Emma

Otto sa...

Pilla:

Jag har lagt till en bakgrund till Nya produkter och Fyndhörnan lite snabbt. Känns det tydligare? Tycker själv att det blev tydligare och "renare" :)

Tack för synpunkten!

Pilla sa...

Tycker också det blev tydligare med bakgrunden under Nya produkter och Fyndhörnan. Nu "smälter de inte in" bland produkterna lika mycket längre :)
Just nu sitter jag på surfplatta och där tycker jag till och med bakgrunden kunnat vara liiite mörkare för extra tydlighet, men helt klart mycket bättre än innan. Har inte kollat hur det ser ur på datorn ännu.

Det jag menade med att "se alla" tidigare var inte menyerna utan den valmöjlighet man hade tidigare för hur många produkter man ville se på en sida. Jag valde nästan alltid "visa alla" för att slippa klicka vidare till nästa sida hela tiden i de kategorier som har många produkter.

Otto sa...

Bakgrunderna kommer att bytas till tydligare! Utmärkt feedback!

"Visa alla" kommer inte tillbaka då vissa kategorier numera innehåller flera hundra artiklar (papper innehåller tex fler än 650st :-) ), men vi kommer att lägga till kanske "visa 16, 32 och 64" snarast! Visa alla riskerar annars att överbelasta visa enklare telefoner... :-)

Anonym sa...

Jag saknar möjligheten att kunna välja vanlig sidvisning. Avskyr sk "mobilsidor"! :(
Surfar alltid från telefonen men vill ändå ha sidan som vanligt..
/Maria