Sidlista

onsdag 28 augusti 2013

Enkla presentpåsar

Jag gillar att lägga lite extra omtanke när jag slår in gåvor. Att ge en vanlig papperspåse en make-over är ett enkelt och roligt sätt att skapa personliga inslagningar. Jag sparar alltid de påsar som kan passa till detta och vid behov plockar jag fram ur min låda med påsar. 

Ta fram de papper du vill använda och ett matchande cardstock. 

Mät påsens sidor och glöm inte botten. Detta gör att påsen känns mycket mer stadig och arbetad. Skär till bitar i mönstrat papper och lite större bitar av cardstocken. Limma ihop. Det är lättast att dekorera klart alla bitarna innan du fäster dem på påsen. Jag använder oftast dubbelhäftande tejp då det fäster direkt.

 
Så här blev mina två påsar. En ganska enkel med ett litet kärlekstema och en lite mer romantisk.

På den här påsen valde jag Magnolias With Love- Arrow Heart. Jag har jobbat med samma papper i flera lager och med röd cardstock bakom. Med en svart penna har jag gjort "fusksömmar".

Jag gjorde en liten etikett eller ett minikort av spillbitar. Så nu kan jag även skriva en liten hälsning. På kortet skrev jag min hälsning med bokstäver från Prima och dekorerade med söta kopparhjärtan.

Nästa påse är i lite mer vintagestil. Här valde jag Magnolias With Love-Cherub Champagne som också fick sätta färgskalan i rosa och grått. På denna påsen använde jag symaskinen.

Som dekoartaion stansade jag ut en dam och byggde flera lager bakom henne. Med hjälpa av bandspillbitar och blommor skapade jag ett cluster. Från butiken kommer Vintage Lily, Liten Ros och Wild Roses.

Många kramar från Ulrika aka LillBlomman!

1 kommentarer: