Sidlista

söndag 6 december 2015

Dekorerad ask

Jag är lite förtjust i askar och då i olika storlekar…. Det är så kul och spännande att försöka klura ut vad var och en använder sina askar till. Tänk dig en trave askar i olika storlekar som bara står där och vackert dekorativa. Börjar inte du då fundera över vad askarna kan ha för innehåll? Känna hur det pirrar i fingrarna att få öppna varje ask och se efter?

Lika kul som det är att fundera ut innehållet, få öppna varje ask, klämma och känna, och se hur fina de är…. är det att dekorera askar. Denna gången har jag altrat en ask i juligt tema. Valde att inte använda traditionella färgerna vad gäller jul. Det är kul att skapa i färger som inte förväntas. Vad man vill använda asken till är upp till var och en, men denna kan nog användas som en presentförpackning, eller förvaring av små julsaker.

Asken är målad - både lock och underdel. Locket har sen fått tunt mönsterpapper som jag har fäst med decoupagelim. Därefter har jag dekorerat med bling, blommor och metallhörn. Stämplade till sist med julstämpel. Motivet satte jag med 3d-kuddar.

Det material jag har använt är:
Stämpel från Scrapberrys set Xmas
Mönstrat papper
ScrapBerrys Fairy Tales bling

Övrigt material jag hade i mina lådor:

Silks acrylic glaze
Blommor
Versafine Vintage sepia stämpeldyna


H: Carina F2 kommentarer:

Amanda Abrahamsson sa...

Superfin ask! Jag har alltid varit svag för små askar att samla saker i :)

Carina Friberg sa...

Tack. Ja, askar i olika storlekar är spännande. :)