Sidlista

tisdag 2 februari 2010

Den nya shoppen

Puh! Det har varit några verkligt hektiska men roliga dagar på Scraplagret. Vi har länge hållit på bakom kulisserna och äntligen är nya shoppen uppe! Vilken lycka :) Jag vill börja med att tacka min allt-i-allo Johan för alla timmar du lagt ned på det tekniska, du är guld värd!


I och med att Graphic 45:s nya kollektioner landade idag så har jag inte hunnit skriva förrän nu. Ni är tydligen på bettet när det gäller detta märke, vilket jag såväl förstår. Pappren är verkligen något utöver det "vanliga", och jag kan själv knappt bärga mig innan jag får tid att scrappa med dem. Har ni tänkt på att många av pappren från On the Boardwalk passar perfekt till påskkort? Ja jag vet, jag är tidigt ute ;-)

Vad är det som är nytt då, egentligen? Först och främst designen! Det har länge känts som att vi vuxit ur den ursprungliga designen som kom upp som ett experiment vid starten i april förra året. Vi ville ha en ännu enklare och mer lättöverskådlig shop med fler och bättre funktioner.

I den grå menyn längst upp finns det du behöver veta samlat på ett ställe. Nytt är Vanliga frågor och svar (FAQ), där hittar du mycket matnyttigt om du undrar över något. Vi har förtydligat våra policys och köpvillkor, t ex leveranspolicyn:


En annan nyhet är Artiklar & Guider. När vi bloggat t ex en arbetsbeskrivning så kommer den senare att läggas in där, och finnas lättillgänglig som PDF för att enkelt kunna skrivas ut eller sparas.

Till vänster finns kategorierna, som förtydligats och gjorts om efter hur vi tror att man letar i shoppen. Till höger hittar du bl a veckans omröstning. Via omröstningen hoppas vi kunna få svar på frågor som hjälper oss att bli bättre.

Bra funktioner som tidigare funnits och som självklart finns kvar är t ex att varukorgen sparas (oavsett om du loggar in eller inte), synlig kundvagn under hela orderprocessen och kontaktformuläret som gör det enkelt att kontakta oss.

Men nu finns fler smarta funktioner, t ex:

- Håll muspekaren över småbilderna så får du se en större version utan att behöva klicka! En ev. ännu större version finns självklart fortfarande kvar inne i produktbeskrivningen.

- Nu kan du dela med dig av dina fynd med endast ett par klick. I varje produktbeskrivning finns länkar till de populäraste sociala siterna. Klicka på ikonen och du får enkelt och snabbt upp infon på tex din FaceBook, tipsa en kompis, blogga via Blogspot eller lägg till i dina Favoriter.

- Behöver du shoppingtips? Till vänster under kategorierna finns bästsäljarna. Listan innefattar hela butiken på startsidan, väl inne i kategorierna visas kategorins bäst säljande produkter.

Bloggen har ändrat utseende efter shoppen. Vi kommer fortfarande att blogga var dag, och vi kommer varva inspirationslägg från designers och gäster som förut. Nytt är att vi kommer ha fler gästdesigners samt att vi fokuserar mer på förhandsvisningar av nyheter och tutorials/beskrivningar.

Tusen tack för all fin respons som vi redan hunnit få! ♥ Det är detta som gör det så extra roligt.


/ Emma

0 kommentarer: