Sidlista

torsdag 18 november 2010

Möt Johan, vår webbutvecklare!

Hej! Johan heter jag och det är jag som utvecklar/kodar själva Scraplagret. Jag står med andra ord för det ni tycker är "det tråkiga" :) Jag kommer att skriva här ibland om de lite mer tekniska nyheterna Scraplagret genomgår, samt kanske då och då ta upp några finesser i butiken alla kanske inte upptäckt.

Men vi börjar med den senaste tidens angenäma överbelastningsproblem. Vissa av er har kanske märkt att butiken kvällstid ibland varit seg och svår att komma åt. Detta beror på överbelastning av servern och är någonting vi jobbat på att lösa. Vi har köpt en ny (mycket snabbare) serverplats och har under några månader arbetat med lite olika butikssystem. Vi testade ett par olika, varav några mycket bra, men de föll alla på någon detalj (tex kryptering av era lösenord som faktiskt inte går att exportera/knäcka/komma åt). Så vi håller kvar vid
nuvarande butik, men har passat på uppgradera den. Snart är det dags för en flytt till nya servern.


När flytten är genomförd kommer ni inte se någon egentlig skillnad, men bakom fasaden har mycket ändrats. Förhoppningsvis löser serverbytet hastighetsproblemen vi haft, vilket medför snabbare sida och även gör att vi får mer utrymme till annat kul. Fler nyheter kommer lanseras inom en snar framtid, men det här har haft prioritet. Flytten kommer att annonseras någon dag i förväg.

Två roliga effekter av flytten förresten:
- Våra internationella kunder kommer att få sin frakt och moms (VAT) korrekt beräknad!
- Färre (om några) e-postmeddelanden kommer att landa i era skräpkorgar! Speciellt Hotmail är väldigt kinkigt med hur e-postmeddelandena hanteras, men nu ska det vara löst (ta i trä :) )

Notera min bild förresten. Alla designers har färgglada, jag har en grå. Ganska passande va? :)

4 kommentarer:

Hege sa...

Bra att det finns de som gör "det tråkiga" oxå, annars hade inte vi andra kunnat njuta av det roliga! Själv står jag inför att flytta vårt affärssytem till en ny server, så jag vet vilket jobb som liger på testande för att ingen skall märka någon skillnad när det väl har flyttats...
Lycka till

Pysselbus sa...

*hihi* Eftersom du gör att allt funkar för oss som gillar det färgglada så borde ju du vara färgrikast av alla.... Vad kul att få se dig också och inte bara Emmas alla duktiga DTs!

Johan sa...

Hege: haha, jo, exakt, man jobbar och jobbar bara för att ingen ska märka någon skillnad :)

Pysselbus: kanske får ta och göra om bilden då... :)

Yena sa...

Kul att du får skriva här också! Inte bara för uppdatering om varför det gått trögt, men också för att vi som bara kikar in ska få en inblick i hur mycket jobb som krävs bakom den fina "fasaden".
Ser fram emot fler inlägg frå dig!