Sidlista

måndag 7 februari 2011

Monokromatiska kort!


Det blir så läckert med att följa ett färgschema till sina kort eller layouter, monokromatisk färgskala. När jag väl hade börjat kunde jag inte sluta! :) Så här kommer tre olika monokromatiska kort, först ett blått:

Jag har använt papper, klisterlapp och bokstäver från October Afternoon, kanterna har jag färgat in med fluid chalk för lite extra djup, Band, blommor, pins, pärlor och kristaller i samma färgskala! Den fina, utklippta fjädern kommer från ett 7Gypsies-papper, härligt att rota runt och leta efter saker som matchar!


Här kommer ett i bruna toner med October Afternoon-papper och Pink Paislee-bokstäver. Här har jag färgat in kanterna med chestnut roan-chalk. Söta blommor med halvpärlor och ett par stjärnpins som dekoration.


Bakom papprena har jag stämplat en kollagestämpel med Walnut Stain Distress Ink för att ge ytterligare djup åt kortet.


Till sist ett i vita toner, vitt är svårt så jag bestämde mig för att silvergrått fick vara med också! Stämplarna i hörnen är embossade med silverpulver och det är mycket ljusare i verkligheten, här ser det nästan svart ut!


Massor av lager på lager papper, Pink Paislees, infärgat med Pumice Stone. Halvpärlor, små pärlstjärnor(!), blommor, stjärnpin, minirosor, spets, brads och den superläckra knappen fick rama in den runda Grattis-stämpeln.


Nu är jag sugen på att göra fler kort i andra färger, rött till Alla hjärtans-dag och ett vårigt grönt skulle vara snyggt!


3 kommentarer:

smuulan sa...

Supersnyggt allihopa, men det vita kortet tog priset! Hur snyggt som helst!!!

Anonym sa...

Jag tyckte det var svårt att scrappa duokromatisk, men dina kort är ju suppersnygga! Den blåa är min favorit!

Jasmine - säljer handgjorda kort sa...

Korten är otroligt fina! <3
Kram