Sidlista

lördag 19 mars 2011

Problem med kommentarer i blogger (löst!)

Hej!
Nyss hemkommen från en underbar helg! Stryker nedanstående problem då det löstes genom ett popup-fönster. Tyvärr ligger problemet inte hos oss utan hos Blogger, eller rättare sagt hur Blogger (inte) fungerar tillsammans med nya Internet Explorer 9. Kommer att testa att ändra tillbaka om några veckor så får vi se om Blogger löst problemet.

Men nu kan ni i alla fall kommentera utan att behöva krångla i inställningarna! Ett tips till alla er som också använder Blogger är att ändra kommentarssystemet under Inställningar --> Kommentarer till Popup (helsida fungerar säkert också - testa!) en tid framöver.

Tusen tack till Lena-Maria som påpekade problemet!

/Johan, Örebro!

Det är problem med kommentarssystemet tillsammans med Internet Explorer 9 (webläsaruppgraderingen som jag tipsade om för någon dag sedan). Löser detta problem efter helgens mässa. En snabbfix innan jag kommit fram till en ordentlig lösning är att du själv ställer webläsaren i kompatibilitetsläge.

Detta gäller alltså endast de som uppgraderat till Internet Explorer 9.
1. Tryck på knappen F12, ett nytt fönster kommer upp.
2. I menyn högst, där det står "Webläsarläge: Internet explorer 9", välj "Kompatibilitetsvy för Internet Explorer 9".
3. Detta måste du gå igenom varje gång du stänger ner webläsaren och vill kommentera på http://scraplagret.blogspot.com.

Det verkar inte endast vara http://scraplagret.blogspot.com/ som har detta problem utan Blogger generellt. Tittar som sagt närmare på det här efter helgen.

/Johan, Ullevi i Göteborg :)

5 kommentarer: