Sidlista

onsdag 10 augusti 2011

Tältkort/Tent Card med jultema (+beskrivning)

Jag är fortfarande inne i en kortperiod, och älskar att testa nya vikningar. Sist stötte jag på tältkort, vilket resulterade i mitt första julkort för säsongen:


Den enfärgade basen är Reprints Pine Needle, en riktigt fin tallbarrsgrön cardstock till jul. Det mönstrade pappret kommer från Bo Bunnys nya julkollektion Father Christmas:


Jag dekorerade längsmed hålets (utstansat med Spellbinders) kanter med gardenias, vita julblommor, strass från Bo Bunny och kopparfärgad snöflinga.

På insidan av tältkortet sitter en etikett från Cut Outs-arket, tillsammans med en Gorjuss flicka och björn och en julstämpel från Inkido.

Den lilla räven fick sitta på utsidan, fäst med distanskuddar. Motiven är färglagda med Distress Ink.


Jag har gjort en egen beskrivning på hur jag gör tältkort, håll tillgodo ;-)

Du behöver:
 • Något att vika/biga med, t ex Tim Holtz bigare
 • 1 st 6x12" bit enfärgat papper
 • 1 st 6x4" bit enfärgat papper
 • 2 st 6x6" bitar mönstrat papper
 • Dubbelhäftande tejp eller lim
 • Dies eller stansar till cirklarna, t ex Spellbinders
 • Stämpelmotiv och dekorationer

Gör så här:
 1. Biga din 6x12" bit enfärgat papper vid 6", på 12"-sidan och vik på mitten (precis som ett vanligt kort).
 2. Fäst en 6x6" bit mönstrat papper på framsidan av kortet. Stansa ut en cirkel i mitten. Du kan också stansa ut en ram till cirkeln - spara då den innercirkel som blir över till Steg {6}.
 3. Fäst stämpelmotiv och dekorationer.
 4. Biga din 4x6" bit enfärgat papper vid 1, 2 och 3", på 4"-sidan. Vik så att mittenviken går uppåt och de två yttre vikningarna går nedåt (som ett dragspel).
 5. Fäst dubbelhäftande tejp på de yttre vikningarna. Fäst den veckade biten på botten av kortets baksida (insidan av baksidan).
 6. Fäst en 6x6" bit mönstrat papper på baksidans insida. Fäst den överblivna cirkeln från Steg {2} i mitten på insidan av kortets baksida, i höjd med framsidans cirkel.
 7. Fäst den veckade biten på botten av kortets framsida (insidan).
Här på vår gästdesigner Lindas tältkort syns det hur det ser ut med det lilla dragspelet längst ned. Här kan du ladda ner beskrivningen i PDF (den finns också under Artiklar & Guider i shoppen).

Om du inte provat så gör det, det är både enkelt och roligt!


0 kommentarer: