Sidlista

lördag 28 januari 2012

Sneak Peek #6 - Tim Holtz/Ranger

Då var vi framme vid sneak peeken på "The Lords" vårnyheter, alltså Tim Holtz nya läckerheter! För att det inte ska bli fööör rörigt har vi delat in sneaken i tre rubriker - (1) Idea-ology/dekorationer, (2) Stampers Anonymous/stämplar och (3) Sizzix Alterations/dies. Då börjar vi!


{Idea-ology}


Äntligen en ny bok från Timpan, fullproppad med idéer och inspiration till diverse projekt med spännande tekniker! Den kommer passande nog tillsammans med en mängd nya metalldekorationer, såsom plattorna ovan med ingraverade ordspråk...


... nya mini-kugghjul, läckra hjul att sätta på t ex askar...


... handtag och klockskruvar med mera med mera.


I vanlig ordning kommer också ett nytt pappersblock, denna gång med lite resetema blandat med coola bakgrunder:

{Stampers Anonymous}

En del nya stämpelset kommer hitta hem till oss, t ex dessa!Det sista setet är perfekt för dig som gillar att kladda med färg och skapa olika texturer på dina alster.{Alterations by Sizzix}Nya dies kommer förstås också :) Ovan syns några av de nya Bigz-diesen - tjocka dies som kan skära kraftig kartong, metall, tyg och allt möjligt.


Nya fonter på alfabet kommer på tunna långa plattor/s.k. Sizzlitz. Till dessa behövs de extra långa plattorna till t ex Big Shot-maskinen.


Många av de nya Bigz-diesen är otroligt användbara, som dessa som du enkelt gör påsar och kuvert med!


Movers & Shapers-dies kommer bl a som här i form av telefon och gammal skrivmaskin, och On The Edge-dies i form av en träbit med sybehör. 

On the Edge-diesen är lika tjocka som Bigz och kan skära genom tjocka material. Movers & Shapers är ofta mini-varianter av motiven på Bigz-dies, och till dessa behövs ett s.k. Base Tray när du stansar. Ett Base Tray är som plattan på Bigz-Diesen, och Movers & Shapers är magnetiska och fäster i denna. Sen kör du bara igenom den precis som Bigz-diesen. Vi kommer få hem även denna.


Fler Bigz-dies, bl a en fantastiskt snygg klocka...


Till sist en nyhet från Ranger som är Tim Holtz samarbetspartner nr. 1. Tillsammans med Vintaj som tillverkar smyckesdelar, kommer vi ta hem deras nyheter Vintaj Patinas och Vintaj Glaze.

Patinas är en typ av opak/genomskinlig bläckfärg, som fäster speciellt bra på metall och ger en snygg patina-finish. Perfekt för både dig som scrappar men även om du gör smycken!


Glaze fungerar som en s.k. sealer och skyddar dina metalldekorationer från att oxideras och påverkas av tiden. Kan blandas direkt med Patinas eller appliceras efteråt. 

Båda produkterna är snabbtorkande, permanenta, syrafria och ger en satinlikande finish.

Och mera kommer, men det får ni se när det kommit till shoppen :) Glöm inte att kika in imorgon för veckans sista sneak peek!