Sidlista

tisdag 31 juli 2012

Enjoy - Imagine - Inspire


I väntan på Dyan Reaveleys Art Journal som kommer i höst (yay!) så använder jag en Moleskine-bok, där jag börjat testa mig fram. Många av sidorna är lite halvt misslyckade, men denna blev jag nöjd med :) Jag grundade först med vit gesso, och när den torkat sprayade jag med orange och turkos Dylusions Ink Spray. En stencil som jag nyss använt till ett annat projekt var täckt med orange Spray, så jag tryckte den mot bakgrunden och fick ett slarvigt "inverterat" stenciltryck :)
Vidare tog jag fram Dylusions-stämplar och började stämpla på. Tim Holtz Mixed Media stämpelset är alltid med på ett hörn också, de passar så bra på bakgrunderna. Dylusions-motiven är ifyllda med NeoColorII-kritor och vattenpensel.Jag fyller gärna i lite extra där jag tycker med svart PITT penna, och ritkolspenna som jag doodlar slarvigt med runt motiven. Samma med den vita Molotow-pennan som jag använder för att göra outlines eller accentuera.


Flickmotivet och fjärilarna kommer från äldre Graphic 45-papper. Sådana små utklipp tycker jag ofta   passar fint till den här typen av projekt. 


Även Tim Holtz tejper och Chit Chat-stickers passar bra. Jag använder Multi-Medium både för att fästa allt, och sen ett lager ovanpå för att skydda sidorna från att t ex skava eller färga av mot varandra.

Om du tycker det ser avancerat ut så kan jag säga att det är det inte. Däremot otroligt roligt! Det är ju det som är det härliga - att jag som själv tycker det är svårt att rita enkelt kan skapa såhär roliga uppslag med hjälp av stämplar, stenciler och bra färger. 


3 kommentarer:

Stephi sa...

grymt Emma!!

Gunilla/Nilla sa...

Så himlans fint! Skulle va kul och testa.
Gesson är den täckande?

Ha en fin dag//Gunilla

Emma sa...

Tack hörrni :) Nilla: Gesson är halvtäckande, det lyser igenom så den är både bra som grund på vitt underlag och för att sudda ut. Det finns även svart gesso :)