Sidlista

tisdag 3 juli 2012

Ett handväskkort med enkel beskrivning/tutorial


Ibland vill man hitta på något annat än det vanliga dubbelvikta kortet. Jag fick en idé om en liten handväska som borde vara enkel att göra på fri hand, och slutresultatet blev såhär:


Väskan är gjord så att framsidan fälls ned när "locket" öppnas och hälsningen skriver man inuti.

Jag har använt Reprints papper Roses & Friends, och dekorerat med utklippta änglar och rosor från pappren tillsammans med små blommor, pärlor, Crackle Accents på vingarna, en gammal knapp och tvinnad spets som handtag, som svartfärgats med mist. Textstämpeln i Tim Holtz set Curiositites används flitigt på mina projekt.


De runda cirklarna är stansade med dies från Spellbinders, och under den en doily från Cheery Lynn som funkar lika bra som ram.

Väskan var superduperenkel att göra, men jag tänkte försöka förklara så det blir ännu enklare om du vill göra en själv :)


  • Börja med att biga/vika ett papper med måttet 14x30 cm på mitten. (Väskan blir då 14x15 cm hopvikt.)
  • Mät sen 1,5 cm in på kortsidornas kanter och märk med penna. Biga därifrån och till den vikta mittenkanten, längst ut på långsidorna enligt bilden. 
  • Vik nu in dessa kanter (det svartmarkerade på bilden) och limma mot kortstommens insidor.
  • Biga till sist en utstansad cirkel på mitten, och fäst nedre halvan längst upp på övre kortsidan. Jag har använt den största cirkeln i Spellbinders-setet, den är nästan 11 cm bred.


Nu kan du dekorera insidan på kortet med t ex mönstrade papper. Fortsätt med att dekorera utsidan. Avsluta t ex som jag gjorde men en spets som handtag. Jag fäste den enkelt längst upp under "locket" med dubbelhäftande tejp

Jag har också lagt mitt kort under några tunga böcker för att få det platt. Vill man kan man istället fästa en magnet långt upp på framsidan, och sen på undersidan locket. Då håller sig kortet stängt och fint!


2 kommentarer:

Aase sa...

Tack för en fin beskrivning, har gjort flera stycken nu i helgen! Så roligt att göra denna vikning.

Aase

Emma sa...

Åh vad roligt att du gillade och har använt den :)