Sidlista

måndag 22 oktober 2012

Höstmorgon

Jag tycker att det är jättekul att jobba med reliefpasta, och bygga upp struktur på bakgrunden till layouter, kort och på canvasar. Jag använder för det mesta ett gammalt plastkort från en barnklädesbutik, där jag inte handlar så ofta längre, till att smeta ut reliefpastan, men så kom jag att fundera på om man kunde stansa ut ett mönster i ett liknande kort och använda som mall till reliefpastan. Jag rotade fram ett färdignyttjat presentkort på iTunes och drog det genom Cuttlebuggen tillsammans med en Tim Holtz Alterations - Movers & Shapers Mini Tattered Leaves. Visst knakade och brakade det lite, men resultatet blev riktigt bra.

Däremot blev mitt gamla kasserade visakort från Swedbank inte riktigt lika fint när jag körde igenom det med den andra dien i förpackningen, men det funkade faktiskt ändå, fastän det blev både sprucket och böjt. Så visakort - aja baja...

Så här såg det ut när jag smetat på strukturpasta med hjälp av min egentillverkade stencil, ovanpå ett lager gesso.

  Och så här blev layouten jag gjorde utifrån den bakgrunden.

Pappret kommer från Maja Designs Walking in the Forest, Ruffled Roses från Petaloo, Metal Treasures från Prima, blå minirosor, samt Apple Cider Jewels från Bo Bunny.

Mina relieflöv har jag målat med Glimmer Mist i färgen Brick, som jag även stänkt över bakgrunden med hjälp av en akvarellpensel.6 kommentarer:

Ziro sa...

Riktigt vacker layout! Härliga höstfärger och vilket bra tips att göra sina egna stenciler.

Nenne sa...

Coooolt! Så många detaljer att kika på! En superintressant layout Jenny - och färgerna är så härligt höstiga och vilket vackert foto!

Stephi sa...

kan bara instämma..fint och vilken idé

Jasmine sa...

Layouten blev riktigt fin; kreativ och personlig. :)
Kram

Anette sa...

Jättefint o en bra ide!

HelenTh sa...

Vilken jättefin layout, underbara färger!!