Sidlista

lördag 1 december 2012

Lucka 1 - Julen Är Här med Maja Design

Första dagen på kalendern visar jag två av mina julkort för i år, där jag använt Maja Designs nya papper Julen Är Här

På första kortet har jag använt ett vackert rött papper med gammeldags text, som jag smetat ut gesso över. Det ger en härlig halvtransparent effekt och ger mer fokus år vimpeln. Det är även en av de första gångerna jag syr på kort, då jag äntligen köpt mig en symaskin från IKEA. Den är ranglig men fungerar :)


Vimpeln kommer från klipparket, och jag gjorde hål i kanterna och trädde genom ett snöre, för att sen fästa med 3D-kuddar. I nedre högra hörnet syns blomma från Prima, Magnolias bär och tallkvistar utstansade med Sprawling Ferns-diesen.


I det motsatta hörnet sitter en utstansad rosettswirl, också från Magnolia, målad med ett lager Metallic Distress Stains i mässingsfärg. I slutet på snöret hänger några pärlor från Tim Holtz, och slutligen några snöflingor i trä.Detta kort har du kanske tidigare sett i shoppen. Även här har jag använt Maja Designs papper och sytt runt pappersbitarna. Ovanpå det ett lager med en doily/kakservett och små tags från klipparket med snöre i. Uppe i hörnet sitter en klunga av blomma och blad från Prima samt återigen guldiga bär.Den söta lussekatten Jasper från Magnolia är målad med Distress Markers i svart och lite brunt. Bakom har jag använt Papermaze stämpel Lussekatter, och gnuggat in pappret med en blandning av Distress Ink Vintage Photo och Frayed Burlap. 

Dekorerat med utstansad swirl, snöflinga i metall som färgats vit och God Jul-hälsning från klipparket

God Jul! ;-)
4 kommentarer:

Stephi sa...

wow...vilket kort.Underbart gjort.

Jasmine sa...

Det andra kortet tycker jag är underbart! Jag älskar att du inte har använt dig av en klassisk stämpel med en julig nisse på utan istället dekorerat kortet med ett recept. Mycket fint!
Kram

Elin sa...

Åh, vilka underbara kort! Gillar speciellt kortet med lussekatten :)

LillBlomman sa...

Wow så fina Emma! Gillar uppläggen på båda och färgen som bryter på det första kortet! Och kissen med textstämplen är så coolt! Skitsnygga helt enkelt! Kram!