Sidlista

söndag 24 februari 2013

Canvas med variant på Image Transfer

Jag hade en canvastavla som legat i skåpet hemma ett tag, men som väntat på rätt tillfälle att användas. När Pion Design släppte sin kollektion Alma's Sewing Room, fick jag en idé om en tavla som jag ville göra till min mamma. Det är bara så hennes stil! Såhär blev det tillslut:


Först grundade jag med gesso, och använde stenciler lite "slarvigt" tillsammans med vit texturpasta. Kanterna på tavlan är infärgade med VersaColor i Silver Metallic. Bokstäverna är Primas.


Sen klippte jag ut delar av Pion-pappren som jag ville använda på tavlan, noga med att ha lite "sömsmån" av papper runtom motiven. Jag fäste dem med matt medium, med mönstren mot tavlan (dvs. baksidan mot dig). Gnuggade in ordentligt med ett gammalt visakort. 

Innan det hunnit torka in helt sprayade jag vatten över, och började gnugga bort pappren. Jag gnuggade mer i kanterna för att få bort en del runt motiven, så det blev lite "rivet" runtom.

Jag för alltså över mönstret till tavlan, och det blir lite som "image transfer" men med en nött effekt. När jag var nöjd förseglade jag motiven med matt medium igen.


Jag har använt massor av Distress Stickles Dry Glitter, genom att först dutta med matt medium på utvalda platser, strössla och borsta av för att sen låta torka. Det ser ut som socker, och på provdockan ovanför syns det lite bättre. 

När alla bilder var på plats började jag också stämpla och skvätta med lila och svart Distress Ink. Använder du refiller kan du använda pipetten i korken för detta, använder du dynorna kan du trycka av färg mot t ex en akrylkloss och sen blanda med en droppe vatten, för att till sist dutta ut över tavlan med en plastpipett.


Jag har mestadels använt bakgrundsstämplar från Magnolias With Love, och vid provdockan stämplade jag "Handmade". Färger jag stämplat med är Distress Ink Pads Victorian Velvet och Black Soot, silvrig VersaColor och Metallic Distress Stains i mässing

Vingarna är ett par söta metallcharms. Ovanför dem syns att jag också använt en bit av en doily på bakgrunden, för att få mer struktur.

Projektet tog sin lilla tid men var mycket roligt. Prova du med!

Tips:
  • Börja med att grunda färdigt med gesso och de papper/motiv du vill använda. 
  • Stämpla sist när du använt klart alla vattenlösliga medium, om du som jag stämplar med vattenlösliga stämpeldynor som Distress Ink m fl. Annars är risken att du smetar ut det du stämplat.
1 kommentarer:

Stephi sa...

vilken struktur..så snyggt Emma. Din mamma kommer bli så glad.