Sidlista

söndag 17 mars 2013

Kort för alla tillfällen med Secret Garden

För någon helg sen drabbades jag av ett ordentligt flyt när jag satt och finurlade med Graphic 45:s nya Secret Garden-kollektion. Resultatet blev en mängd kort i olika färger och design, men med ganska enkla upplägg. Jag tycker om enkelhet i grunden, och att det sen får bli detaljerna som gör det lite extra fint.


Jag tänkte visa några av korten jag gjorde.


Här är grunden ett Secret Garden-papper med härliga blommor och staket. Ovanpå har jag fäst en del av en doily, och sen stämplat med Magnolia-stämplar i brunt. Jag fortsatte med en utklippt bild på liljekonvaljer, härligt band av natursnören på rad, tulpaner, en ros och de nya förutskurna blommorna från Graphic 45. 


Två av blommorna fick sitta tillsammans med 3D-kuddar mellan. Innan jag fäste dem sprayade jag lätt med Dylusions Ink Spray Pure Sunshine över dem. Till sist några små strasstenar.


Här använde jag en annan utklippt bild och mönstrat papper från kollektionen. Citatet är inringat med en cirkel av strass, och jag använde en del stenar här och där över hela kortet. Knappen i chipboard är också från Graphic 45, och jag har skrynklat ett band mha vatten och torkat innan jag knöt det genom hålen. 


De vackra liljorna i färgen Old Pink matchade väldigt bra i nyans med pappren!


På sista kortet för idag är det liknande material som tidigare - papper och färdiga blommor från Secret Garden-kollektionen, naturband och bakgrundsstämpel från Magnolia (stämplat med Distress Ink Tattered Rose på det rutiga pappret). Jag stansade ut en cirkel och stämplade Magnolias påskhälsning, och fäste sen ett utklippt motiv av Little Hoppy with Buttercup bredvid. 


Hoppy är stämplad med svart StazOnakvarellpapper och målad med Distress Markers Antique Linen, Frayed Burlap och Vintage Photo samt vattenpensel. De utstansade bladen är dies från Magnolia, och pärlorna kommer från Bo Bunny (samma som förut).

2 kommentarer:

Ulrika aka LillBlomman sa...

Massor av fint Emma <3

Jasmine sa...

Samtliga kort blev väldigt fina - och extra snyggt att se dem ihop.
Kram