Sidlista

måndag 13 maj 2013

Tufft fotoalbum

Min dotter som är 13 år ska ut på massa kul i Maj och resten av sommaren. Hon ska på konsert, åka på basketfestival i Göteborg och åka till London med klassen. Även en semesterresa utomlands är bokad. Då jag såg dessa enormt tuffa papper bestämde jag mig att göra ett album till henne med plats för kort och roliga minneslappar mm...

Basen är ett färdigt album i måtten 8x8. Jag måttade upp sidor och klippte till dem och satte fast dem på albums-bladen. Jag slipade kanterna med Ingvild Bolmes fiffiga verktyg så alla kanter skulle bli jämna och fina. Efter det distressade jag kanterna med Black Soot. Pappret jag använt heter Balance. En förpackning med notes, vimplar och kameror har jag använt lite här och där i detta album. Bokstäverna kommer från Graphic 45. Bandet i brunt kommer från Prima, så sött med tofsarna på.

Dylusion har en sån tuff stencil som blir silhuetter av tjejer (finns killar också) Jag satte stencilen över pappret och duttade med en svamp svart akrylfärg på. Då det torkat  använde jag stencilen Aztec på ena hörnet samt på silhuettens klänning.Jag ritade med en svart penna på mönstren som blev av stencilen. 

Då jag klippt ut mycket från speciella ark och från de olika pappren hänvisar jag till hela kollektionen.

Alla dekorationer har jag målat med svart penna runt för att få en snyggare effekt. I albumet finns små fickor för kvitton och små tags instuckna.
Tror ni hon blev glad för albumet? Nää, hon sa att nä det är inte min grej att sätta in sådär. Du mamma gillar det men inte jag. Så nu sitter jag med ett album utan ägare... Så det kan gå. Själv är jag meganöjd och tycker det blev riktigt tufft.1 kommentarer:

Nenne sa...

Härligt album Setphi! Be henne spara kvitton och biljetter till dig och om hon tar foton kanske du kan få en kopia för att sedan fylla albumet åt henne! Det kommer säkert en dag då hon uppskattar det!