Sidlista

onsdag 7 juli 2010

Steampunk och viktorianskt i höst

Precis som med mode och inredning så återspeglas samhällets trender även inom scrapbooking. Utifrån de förhandsvisningar som jag hittills fått se, är det en viss stil som hela tiden återkommer i höst - steampunk.

Såhär står att läsa om steampunk på wikipedia.org:

"Steampunk, ångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen. Karaktäristiskt för steampunk är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing...

Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidåldrar och historiska miljöer till exempel medeltiden, bronsåldern och antiken."

Exempel på detta har vi redan hunnit se i Graphic 45:s blogg, i nya kollektionen Steampunk Debutante:


Bilder lånade från http://g45papers.typepad.com

Vi kommer självklart att ta hem allt från dem så snart de börjar ta emot beställningar.

Även 7Gypsies kommer släppa massor av nyheter inspirerade från just steampunk. Jag kan inte visa er ännu, men jag LOVAR att ni kommer jubla! :)

Företaget Pantone tillverkar de färgkartor som används av hela världens industrier. Inför varje säsong släpper de en färgkarta med vilka färger som kommer att dominera marknaden framöver. Inför hösten 2010 förutspår dessa färger:


Och visst kan man se att både Golden Glow, Living Coral och Lagoon återkommer i snarlika nyanser i Graphic 45:s papper längre upp?

Färgerna känns både jordnära men ändå ganska dramatiska och definitivt effektfulla. Jag ser verkligen fram emot att scrappa i höst!


/ Emma

1 kommentarer:

Marie D sa...

OMG!!! Så skitsnyggt helt enkelt!!!!