Sidlista

onsdag 8 december 2010

I natt uppgraderar vi!

I kväll vid 22.00 tar vi ner scraplagret.se för en serveruppgradering. Själva bytet går rätt fort eftersom vi förberett så mycket, men beroende på vilken uppkoppling du har kan det ta 6-24 timmar innan du kommer in igen. Troligtvis kommer alla kunna se shoppen igen i morgon (torsdag) morgon.

Emma skriver strax ett inlägg om nyheterna och vad det innebär för dig som kund. Det är bara roliga saker! :)Måste bara få påpeka att den "nya" butiken är nästan identisk med den nuvarande, men att mycket bakom fasaden har uppgraderats. Vi är nöjda med butiken som den är och behåller därför utseendet i stort sett intakt. Ett par utseendeförändringar kommer ni ändå att märka av... :)

  • Nya e-postmeddelanden. I helgen har jag hunnit koda om all e-post (igen). Nu signeras alla meddelanden på ett speciellt sätt och risken att e-posten ska hamna i skräpkorgen är mycket liten.

  • Samtliga informationssidor (Om oss, FAQ, Köpvillkor osv) är också omkodade till en mer enhetlig och lättarbetad kod. Har även slängt in en ny meny i FAQ som gjort det lättare att hitta det du letar efter.

  • Webläsaren Opera stödjs nu fullt ut. Notera att vi inte fortsätter att implementera stöd för Internet Explorer 6. Webläsaren är utgången sedan länge och har mycket begränsad säkerhet/funktionalitet. (Håll inne knappen ALT och tryck på knappen H, välj sedan "Om Internet Explorer" för att se din version. Står det 8.0.xx är allting bra, står det någonting annat bör du uppgradera (klicka här).)

  • Den stora bilden som kommer upp när du klickar på en produktbild kommer inte komma i ett nytt fönster/ny flik, utan zoomas istället in mjukt medan bakgrunden tonas ned. För att gå "tillbaka" till sidan klickar du bara utanför bilden.
  • Du kommer att kunna koppla två (kan utökas till ännu fler om ni vill) adresser till samma konto, vilket gör att du tex kan skicka produkter till en annan adress än den som "faktureras". Dessa hanterar du i Min Profil.

  • Div. skönhetsfix och mer enhetligt utseende lite överallt.To our foreign customers
Tonight at 9pm (GMT) the shop will be taken down for a server upgrade. Estimated downtime is 6-12h. While we upgrade the server, we will also upgrade the shop software to a newer version. Few visual changes will be made, but we add some functionallity. More info will come shortly!

3 kommentarer:

Pysselbus sa...

Go, Johan, go Johan.... :-) Vilken härlig julklapp du ger alla oss trogna Scraplagret-kunder!

Johan sa...

:)

Johan sa...

En snabb uppdatering bara som kommentar.. tror att allting är klart! Har genomfört en kontrollbetalning med Paypal och allting fungerar. Tyvärr kan man inte kontrollera hur en ompekning verkligen mår, så jag får liksom ni vänta tills imorgon med en "riktig" kontroll.

... men som vanligt ser man ju ändå femtioelva saker som är "fel", men som tur är ingenting jätteväsentligt :) Det får fixas löpande!