Sidlista

söndag 24 juli 2011

Tittskåp med Maja Design


När jag var liten bodde jag i ett hus på landet - ett gult, härligt kråkslott med stora, ljusa rum och en underbart vildvuxen trädgård. Det huset finns tyvärr inte kvar längre - de nya ägarna föll inte för den gammaldags,lite slitna charmen, utan de rev det och byggde upp ett nytt hus i stället.

När jag fick det här blå/grönblommiga pappret från Maja Designs serie Lantliv i min hand färdades jag i tankarna direkt tillbaka till mitt barndomshem, för exakt så här såg tapeten ut i mammas och pappas sovrum. Så det fick bli ett tittskåp i lite lantligt stuk, med just det här pappret som tapet.

Knappen från Prima passade perfekt som kudde i kökssoffan, tycker ni inte det? Det är bara Kronblom som fattas :)

Själva kökssoffan är chipboard/kartong som jag har skurit ut i lämpliga delar och klätt med vit cardstock, likaså fönsterbrädan. Och utsikten, det är den jag har genom mitt köksfönster i mitt nuvarande gamla gula hus på landet.

Kakelugnen har jag gjort av pappersrör som jag fått i en förpackning med dricksglas från det stora varuhuset. Ja, man kan hitta material till pyssel överallt, eller hur? Själva kakelplattorna är glansigt fotopapper som jag limmat på, och i skarvarna till de lite med utstickande delarna har jag lagt en sträng Enamel Accents från Ranger, för att försegla de vita blanka ytorna.

Luckan är också fotopapper, målad med Promarkerpenna i röd och gul, sprayad med kopparfärgad Glimmer Mist samt inkad med Distress Ink i färgen Walnut Stain. En Tim Holtz Mini Tassel hänger ut från sidan.


3 kommentarer:

Cina99 sa...

Wow!!!

Annette sa...

Makalöst! Så vackert och kreativt! Vilket arbete du lagt ned, det måste ha tagit lång tid att göra? Men klart värt det!

Mim... sa...

Vilket underbart tittskåp!!
Ha det gott...