Sidlista

lördag 9 juni 2012

Stämpla på servetter

Jag var på kursen med Nathalie Kalbach då hon var på besök i Sverige. Där lärde jag mig massa, bl a att istället för att stämpla på sitt alster kan man använda vita servetter som man stämplar på.
Jag ska visa er hur jag gjort. Själv tycker jag det är snyggt med en blandning av denna teknik och att stämpla direkt på. Det Nathalie gjorde vara att använda denna teknik i slutet som fina detaljer.

Till detta behöver Du:

  • En vit slät servett
  • Genomskinligt lack, jag har använt Gesso slow dry medium.
  • En spretig eller bred pensel
  • Vattenfast stämpeldyna och stämplar du gillar, dock ej med för mycket detaljer då det blir svårt att få till snyggt. (swirls med blad mm)Jag har valt ett vitt cardstock att arbeta med, jag testar denna gång att inte grunda med gesso.


Stämpla lite olika motiv en bit från varann på servetten.


Servetter har ju flera lager, så ta bort alla lager och riv försiktigt en bit ifrån motivet. Klipp inte då det inte blir snyggt slutresultat.


Pensla på lacken och sätt försiktigt fast servetten. Klappa ut motivet och det som kommer utanför viker du runt kanten. Lägg på ett till lager lack, och snåla ej för mycket med lacken för då drar penseln med sig servetten.


Här är det inte riktigt torrt och man kan ana kanterna från servetten. Dock kommer det ej synas sedan.


Egentligen skulle jag sluta nu men det är så kul att fortsätta testa olika saker så jag satte dit biljetter och remsor från tidningar och bokblad.Efter det sprayade jag lite lätt över pappret.  Dock kom det för mycket så jag torkade och duttade bort en del med en blöt trasa.


Nu började jag skapa för fullt med mera stämplar, vit och svarta pennor, kritor, modeling paste, sprayer och akrylfärg. Om det blir för mörkt vilket jag upplevde ett tag är det bara att liva upp bilden med vitt i form av mera stämplar, doodling eller det du känner för. Allt går att rädda men det tar en liten stund extra.


Nu känns den klar. Nu är det bara att sätta fast den på svart cardstock så blir den en fin framsida på ett kort.


Material från butiken jag använt är:4 kommentarer:

Mim... sa...

Så SNYGGT!!!

Hanna sa...

Helt underbara färger, ursnyggt!

Ziro sa...

Verkligen jättesnyggt! Kul att se hur du gjort också.

malin sa...

Tack för inspirationen och tipset med servetterna!