Sidlista

måndag 30 juli 2012

Höstens nyheter och trender 2012

Sommarens scrapbookingmässa CHA är över för i år, och vi ser redan fram emot de första leveranserna av höstnyheter inom kort. Som brukligt brukar jag försöka mig på att utröna vilka trender som är här, och vad vi kommer att få se mer av framåt hösten.


Trend MÖNSTER

  • Grafiskt såsom prickar och ränder, zig-zag, fiskbensmönster, medaljonger och hexagoner är het potatis. My Mind’s Eye/MME är som alltid uppdaterade i sin design, då dessa former förekommer ofta och mycket bland höstens papper. Även Basic Grey hakar på med sin fantastiska Soleil-kollektion. Studio Calico kommer med både masker och dekorationer i den populära hexagonformen, liksom MME i form av papper och stämplar:

  • Till potatisen blir det blommig falukorv! Gärna i stora lass med allsköns glada färger. Blommor är helt rätt, men de får gärna vara lite mer grafiska än tidigare. Titta t ex på Crates On Trend (passande nog!):  • Kollage-mönster som ger en "klipp-och-klistra"-känsla syns också hos flera tillverkare, som t ex MME och Prima.   • Doilys, banners och trämönster som tidigare varit stortrender håller i sig!Trend STIL OCH KÄNSLA

Den generella känslan över höstens nyheter är "det glada 70-talet". Ord som beskriver trenden är lycklig, sprudlande, galen, rolig, busig… det ska kännas enkelt och kul att scrappa :) 

Jag är övertygad om att intåget av Mixed Media med all färg och lekfullhet har smittat av sig på detta sätt, till de mer traditionella scrapprodukterna. Se t ex på Bo Bunnys papper, där figurerna och speciellt flickan påminner mig lite om She Art-tavlor med det tomma ansiktet:Trend FÄRG

Pantone presenterar i sin senaste rapport dessa 10 trendfärger inom mode och inredning hösten 2012:


Visst är det lite 70-tal?! Årets färg är den livliga och fräscha Tangerine Tango:


Och återigen måste jag göra jämförelsen mellan detta och Mixed Media. Direkt när jag såg färgkartan tänkte jag på Claudine Hellmuths Studio Paints. Både turkos, orange, lila, gul, blå osv påminner väldigt mycket om Pantone-färgerna ovanför:


Tangerine Tango och de andra nyanserna får vi se en hel del av framöver, t ex i Bo Bunnys Apple Cider-kollektion i rödorange, limegrönt och smutsgult... 


... Primas blommor och papper i bl a korallrosa, gult och orange...... och My Mind’s Eyes kollektion som passande nog heter… Tangerine!Trend MATERIAL


  • Utöver det vanliga material vi använder verkar det som om tejper av olika slag och dekorationer i trä fortfarande är hett. Studio Calico och Prima kommer med finfina träisar, både med och utan tryck:  • Masker och stenciler står högt på önskelistan, och många företag producerar egna masker som matchar deras övriga sortiment, såsom Studio Calico och Prima. Även Dylusions släpper nya stenciler, och The Crafter's Workshop släpper en hel drös.
  • Detta går naturligtvis ihop med den fortsatta DIY-trenden (Do It Yourself), då många produkter är avsedda för att du som användare själv ska kunna välja färg och form. Det är dessutom enkelt och roligt!
  • Smash Books blev väldigt populärt förra året, och i höst kommer Studio Calico med sin nya Hand Book. Mer om det snart :) Du har redan fått smygkika lite, men nu är det strax dags för första "riktiga" sneak peeken!
4 kommentarer:

Stephi sa...

så inspirerande att läsa!

Emma sa...

Tack Stephi :)

LillBlomman sa...

Jättehärligt skrivet och inspirerande! Ser fram emot alla nyheter:) Kramar från Ullis/LillBlomman

agnelia sa...

Spännande att läsa och se. :)