Sidlista

lördag 27 oktober 2012

Scraplagret uppgraderar butiken

Liksom vi uppgraderat vårt fysiska lager har vi även vuxit ur vår nuvarande internetbutik. Nuvarande lösning är bra, men inte så flexibel som vi hade önskat.

Vi har därför efter en längre tids överväganden och en hel del testande bestämt oss för att byta butikslösning. Bytet kommer inte innebär någon egentlig skillnad för dig som kund, annat än att butiken blir ordentligt mer modern och får ett helt nytt utseende. Allting du älskat med Scraplagret kommer att finnas kvar, inklusive dina inloggningsuppgifter, orderhistorik, presentkort, erbjudanden och allting annat :) Dessutom tillkommer en HEL del nya funktioner som underlättar och gör besöket roligare.

Ett par nyheter för den vetgirige nedan...
Vi kommer till exempel att göra det lättare för våra kunder som använder mobila enheter (iPad/iPhone/Android/Windows Phone) att handla då vi även bygger upp ett helt nytt mobilt gränssnitt.

Sökfunktionen kommer att bli ordentligt mycket bättre med ett sk. "direkt sökläge", vilket innebär att när du t ex skriver "mag" uppdateras hela sidan och alla produkter med "mag" i sig dyker upp. Lägger du till "magn" uppdateras hela sidan igen automatiskt och filtreras ännu mer.

Dessutom kommer vi att översätta hela butiken och alla produkter även till engelska, samt introducera fler valutor för att underlätta för våra för utländska besökare. Du kommer också att kunna logga in via andra tjänster, t ex Facebook och Google, vilket underlättar registreringen, och utcheckningen kommer att ske på en enda sida.

Fokus kommer liksom alltid att ligga på våra produkter, men nu kommer vi kunna lyfta fram dem på ett nytt sätt och samtidigt skapa en mer överskådlig butik.

Om ett tag kommer vi att bjuda in en testgrupp att provköra den nya butiken och komma med förslag på förbättringar, men det får vi återkomma till :)
/Johan och Emma